Presupușii agresori ai fostului lider PD Covasna, doi tineri din Sfântu Gheorghe, identificați

Presupușii agresori ai fostului lider PD Covasna, doi tineri din Sfântu Gheorghe, identificați
Presupușii agresori ai fostului lider al PD Covasna Gheorghe Preduț au fost identificați de polițiști, fiind vorba de doi tineri în vârstă de 17 și 19 ani, din municipiul Sfântu Gheorghe, care sunt cercetați în libertate pentru lovire sau alte violențe, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 07/01/2014, 23:02
Actualizat: 31/03/2019, 22:05

Presupușii agresori ai fostului lider al PD Covasna Gheorghe Preduț au fost identificați de polițiști, fiind vorba de doi tineri în vârstă de 17 și 19 ani, din municipiul Sfântu Gheorghe, care sunt cercetați în libertate pentru lovire sau alte violențe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Covasna, Nicoleta Marin, marți, polițiștii covăsneni i-au identificat pe presupușii agresori ai unui bărbat, incidentul având loc în noaptea de Revelion, pe o stradă din Sfântu Gheorghe.

Astfel, este vorba despre doi tineri, în vârstă de 17 și 19 ani, ambii din Sfântu Gheorghe.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, tinerii sunt presupușii agresori ai fostului lider PD Covasna Gheorghe Preduț.

Nicoleta Marin a afirmat că din cercetări a reieșit că, în noaptea de Revelion, cei doi tineri au participat la o petrecere organizată în incinta unei unități de învățământ din oraș, de unde au plecat în jurul orei 4.00, însoțiți de alt tânăr, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și „cu intenția de a provoca scandal”.

„În acel moment, pe stradă se afla un bărbat pe care cei doi au început să îl lovească, iar în ajutorul bărbatului au intervenit cel de-al treilea tânăr, dar și alți doi aflați în apropiere”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IJP Covasna.

Marin a menționat că cei doi tineri sunt de etnie maghiară, dar din declarațiile lor nu reiese că ar fi comis agresiunea din motive etnice.

Tinerii sunt cercetați în libertate, pentru lovire sau alte violențe.

Fostul lider al PD Covasna Gheorghe Preduț a depus o plângere la Poliție, reclamând că în noaptea de Revelion a fost bătut pe stradă, în zona Tribunalului Covasna, de un grup de tineri, pe motiv că nu cunoaște limba maghiară, în urma loviturilor bărbatul suferind o fractură costală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Covasna, Nicoleta Marin, dispeceratul Poliției a fost sesizat, în noaptea de Revelion, că un bărbat din Sfântu Gheorghe a fost agresat de un grup format din cinci sau șase tineri, în zona centrală a orașului, în apropierea Tribunalului Covasna.

Bărbatul, despre care surse locale au declarat că este Gheorghe Preduț, fost președinte al PD Covasna în perioada 1994-2001, le-a spus polițiștilor că tinerii i-au adresat întrebări în limba maghiară, iar după ce le-a răspuns că nu vorbește această limbă a fost luat la bătaie.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Covasna declara, vineri, că bărbatul agresat nu le-a putut furniza polițiștilor indicii despre atacatori și că în zona în care a avut loc incidentul nu există camere de supraveghere, dar că polițiștii făceau „toate eforturile pentru prinderea agresorilor”.

În urma incidentului, Preduț a fost transportat la Spitalul Județean, iar joi a depus o plângere la Poliția Sfântu Gheorghe.

Contactat telefonic, vineri, de corespondentul MEDIAFAX, Gheorghe Preduț confirma că a depus o plângere la Poliție, afirmând că a fost bătut de mai mulți tineri care au în jur de 20 de ani și că în urma loviturilor i-a fost ruptă o coastă.

El spunea că incidentul a avut loc în timp ce se întorcea de la cantina Liceului „Mihai Viteazul” din oraș, unde a petrecut Revelionul, și că era singur, când mai mulți tineri l-au oprit și i-au pus întrebări în limba maghiară, iar după ce le-a răspuns că nu cunoaște această limbă a fost luat la bătaie.

„Am fost acostat de cinci-șase tineri, care mi-au pus întrebări în limba maghiară. Le-am spus frumos că nu știu limba maghiară și m-au luat la bătaie. Am multiple leziuni și o coastă ruptă, am fost la spital, mi-au făcut o perfuzie, ecografie, analize specifice”, afirma Preduț, precizând că și-a acoperit fața pentru a se proteja și că nu i-a putut vedea pe agresori.

„Dacă îmi spunea cineva că se poate întâmpla așa ceva în municipiul Sfântu Gheorghe, nu-l credeam”, adăuga fostul lider al PD, care în prezent este pensionar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...