Prețul exorbitant cu care se vinde o VILĂ în Cluj-Napoca! Locuința dispune, printre altele, de 7 camere, 3 băi şi piscină

Prețul exorbitant cu care se vinde o VILĂ în Cluj-Napoca! Locuința dispune, printre altele, de 7 camere, 3 băi şi piscină
Sursa FOTO: observatornews.ro
Publicat: 08/03/2023, 11:00
Actualizat: 08/03/2023, 11:05

Prețurile locuințelor au crescut foarte mult în ultima perioadă, ceea ce a dus la o criză pe piața imobiliară din România, astfel că cererea de apartamente sau case a scăzut considerabil. Există însă un segment care nu este afectat, respectiv penthouse-urile şi vilele de milioane de euro, care sunt cumpărate chiar și cu banii jos, iar multe dintre ele chiar din stadiul de proiect.

Românii au cumpărat în primele două luni ale anului mai puţin de 20.000 de locuinţe. Creditele scumpe şi preţurile mari sunt principalele cauze ale scăderii pieţei imobiliare cu aproape 30%, spun experții în imobiliare.

Creditarea este, în momentul de faţă, gâtuită prin creşterea ROBOR-ului, cererea pentru clienţii cumpărători cu credite a scăzut”, declară expertul Răzvan Stroescu, potrivit observatornews.ro.

În Constanţa, Cluj şi Timiş, numărul tranzacţiilor este mai mic cu două treimi faţă de ianuarie-februarie 2022. În topul judeţelor a urcat, în premieră, Braşov, cu un minus de doar opt la sută. Nici în Capitală nu se mai vinde ca altădată. Doar 6.000 de locuinţe şi-au găsit proprietari în primele două luni, adică o sută pe zi, mai spun experții.

„Prețul promoțional” cerut pentru o vilă din Cluj

Vila construită pe două nivele are 7 camere, 3 băi, două bucătării şi terase și oferă o priveliște superbă, dar și o panoramă asupra oraşului Cluj-Napoca. În curte are piscină, loc de grătar, spaţiu de joacă şi o casă de oaspeţi.

”Preţurile pleacă, în general, la 2 camere de la o 100.000 de euro, în cel mai fericit caz, şi se duc şi spre 300.000 de euro la 2 camere”, spune și Marius Coman, agent imobiliar.

Și deși pare imposibil, există şi imobile mult mai bine cotate, iar oamenii cu dare de mână nu se uită la bani și sunt dispuși să dea oricât pentru casa visurilor lor, care sunt nevoiţi să apeleze la credite şi cumpără din fondurile proprii.

Sunt interesaţi aceia care ocupă funcţii manageriale. Din zona profesioniştilor care sunt relocaţi în România de diverse companii. Şi acei investitori care au câştigat pe piaţa criptomonedelor, piaţa bursieră şi aleg să-şi investească banii în imobiliare”, spune și Sorin Sucală, agent imobiliar.

Cât costă un penthouse în zona de nord a litoralului

Şi în zona de nord a litoralului sunt căutate apartamentele de lux, multe vândute chiar din stadiul de proiect.

”La etajul 15 avem 4 penthouse-uri. Acolo vorbim de preţuri situate între 800.000 şi 1.200.000 de euro. După ce blocul va fi gata, cu siguranţă, preţurile vor creşte”, este de părere Adrian Mariuț, constructor și dezvoltator.

Nici pe segmentul mediu, preţurile nu sunt pentru oricine. Totuşi, oamenii nu se feresc să plătească în plus pentru vedere la mare.

Un astfel de apartament cu două dormitoare, living cu bucătărie open space şi terasă cu privelişte spre mare costă 200.000 de euro. Preţurile pot ajunge la 240.000 de euro, în funcţie de etaj.

”Preţurile pleacă, în general, la 2 camere de la o 100.000 de euro, în cel mai fericit caz, şi se duc şi spre 300.000 de euro la 2 camere”, spune și Marius Coman, agent imobiliar.

Există, totuși, vești bune și pentru cei care au în plan să își achiziționeze o locuință, dar nu dispun de fondurile necesare. Specialiştii spun că se aşteaptă ca scăderea cererii să domolească preţurile în următoarele luni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic