Previziune îngrijorătoare: Peste 40% din teritoriul României va deveni o stepă aridă în următorii 30 de ani! Cum ar putea fi prevenit un asemenea dezastru

Redactor:
Alexandra Mortu
Previziune îngrijorătoare: Peste 40% din teritoriul României va deveni o stepă aridă în următorii 30 de ani! Cum ar putea fi prevenit un asemenea dezastru
Previziune îngrijorătoare: Peste 40% din teritoriul României va deveni o stepă aridă în următorii 30 de ani! Cum ar putea fi prevenit un asemenea dezastru / Sursă FOTO: Ioana Moldovan - Greenpeace România

Schimbările climatice se anunță a fi devastatoare și pentru România! Peste 40% din teritoriul țării ar urma să devină stepă aridă în următorii 30 de ani iar aproximativ 11 milioane de români vor fi afectați de creșterea temperaturilor.

Greenpeace România vine cu o soluție menită să protejeze și să ajute România în lupta împotriva schimbărilor climatice – replantarea perdelelor forestiere și a pădurilor de protecție din zonele de câmpie. Soluția pentru un viitor mai bun este promovată în cadrul campaniei „Bariera Verde”, căreia i s-a alăturat și actorul Marcel Iureș care este naratorul unei animații în care urgența implementării unor mărusi urgente este explicată pe înțelesul tuturor.

Schimbările climatice în România: 40% din teritoriul țării va deveni stepă aridă!

Previziunea sumbră conform căreia peste 40% din teritoriul României va deveni o stepă aridă în următorii 30 de ani este susținută de modelările climatologilor care indică faptul că, într-un scenariu moderat, peste 11 milioane de români vor fi afectați de creșterea temperaturilor, reducerea drastică a rezervelor de apă și deșertificare. În aceată situație dramatică, țara se va confrunta cu o secetă profundă.

Greenpeace România readuce în atenția populației și a autorităților importanța perdelor forestiere care au fost decimate de-a lungul anilor din cauza unor politici agrare păguboase pentru sol și mediu. Se estimează că aproximativ 20 milioane metri cubi de lemn dispar anual inclusiv din zonele de câmpie, care sunt de fapt cele mai afectate de deforestare.

„Schimbările climatice sunt deja aici. În lipsa pădurilor, întreaga zonă de câmpie a României, Grânarul Europei, se usucă rapid. 11 milioane de români sunt direct afectați. Doar în ultimul deceniu, România a plătit despăgubiri de 330 de milioane de euro fermierilor afectați de secetă, cât să înconjurăm planeta pe la Ecuator cu perdele forestiere. Avem nevoie urgentă de pădure în zonele de câmpie pentru a stopa eroziunea solului și a ne asigura hrana. În 2020, fântânile oamenilor au secat încă de la începutul verii, iar spre final de august am început să numărăm lacurile evaporate. Mai avem umbră doar pe 6% din câmpiile României, iar marile orașe se sufocă sub poluare și caniculă. Împădurirea acestor zone este un obiectiv prioritar pentru siguranța națională. Acum 100 de ani plantam primele bariere verzi de protecție. Acum 50 de ani începeam să le pierdem. E timpul să reconstruim soluția naturală pe care o oferă pădurile, pierdută din ignoranță, lăcomie și proastă administrare. Împreună, punem presiune pe politicieni să replanteze o rețea națională de perdele forestiere! Fiecare semnătură înseamnă un arbore de protecție în plus: https://greenpeace.barieraverde.ro.”, transmite Ciprian Gălușcă, campaigner Greenpeace România pentru păduri.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Pensionarii, în lacrimi! Veste teribilă chiar de 1 decembrie! Este DEZASTRU!
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
Un culturist kazah s-a căsătorit cu o păpușă sexuală: „Soție fericită, viață fericită”
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
TOP 5 inventatori români care te fac mândru de țara ta, de Ziua Națională a...
La mulți ani, România 2020! Mesaje, felicitări și urări de Ziua Națională a României
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Cât de norocos ești în funcție de zodie în data de 1 decembrie. Schimbări benefice...
Inchide