Prim-termen cu scandal și huiduieli în dosarul Mineriadei. Părțile nu au loc în sală

Publicat: 20/02/2018, 11:02

Zeci de persoane, părți în dosar, au intrat în sala pentru prezență însă nu au pot participa la ședință din cauza lipsei de spațiu și a numărului mare de părți.

Unui bărbat i s-a făcut rău în timp ce aștepta să înceapă ședința de judecată. La fața locului a ajuns o ambulanță pentru a îi acorda primul ajutor.

Virgil Măgureanu, judecat în dosar, a fost huiduit la sosirea la instanța.

Dosarul este judecat de instanța supremă, însă ședința s-a ținut la sediul Curții Militare de Apel, pentru a nu fi blocată activitatea ÎCCJ.

Cauza este în cameră preliminară, judecătorii urmând să stabilească dacă instanța a fost sesizată în mod legal.

Procurorii militari ai Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat, în iunie 2017, cercetările în dosarul „Mineriada din 13 – 15 iunie 1990″ și au dispus trimiterea în judecată a cauzei, 14 persoane, printre care Ion Iliescu, Petre Roman și Virgil Măgureanu fiind judecate.

Procurorii militari susțin că există probe potrivit cărora aceștia ar fi organizat și coordonat direct atacul împotriva populației civile, ceea ce ar fi dus la uciderea prin împușcare a patru oameni, rănirea prin împușcare a trei, vătămare integrității fizice și psihice a 1.269 de oameni și privarea de libertate a alți 1.242.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase