Prima DEMITERE în cazul polițistului acuzat de pedofilie. Decizia, luată la scurt timp după declarațiile ministrului de Interne

Prima DEMITERE în cazul polițistului acuzat de pedofilie. Decizia, luată la scurt timp după declarațiile ministrului de Interne
Publicat: 09/01/2018, 12:39

„Urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de șeful Poliției Române la Brigada Rutieră București s-au dispus următoarele:

1.Eliberarea din funcție a comisarului șef de poliție Vornicu Emanuel Rene, șef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situației de fapt;

2.Informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea inițierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcție de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale;

3.Cercetarea disciplinară a șefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a polițiștilor rutieri, precum și a psihologului unității cu privire la activitatea desfășurată.

Precizăm că, verificările sunt in desfășurare, pentru a se clarifica întreaga situație de fapt, iar rezultatele vor fi aduse la cunoștința opiniei publice”, transmite Inspectoratul General al Poliției Române.

Măsura vine după ce un agent al Brigăzii de Poliție Rutieră, șoferul lui Emanuel Vornicu, a fost depistat ca fiind autorul unor fapte de agresiune sexuală asupra a doi minori. Bărbatul este reținut, acesta recunoscând o altă faptă din 2012.

Carmen Dan:„Nu am văzut pe nimeni să facă un pas în spate”

Ministrul Afacerilor Interne a declarat, marți dimineața, că l-a informat pe premierul Mihai Tudose despre măsurile dispuse ca urmare a depistării polițistului suspectat de agresiune sexuală asupra unor minor, Carmen Dan remarcând că niciun șef din poliție „nu a făcut un pas în spate”.

„Urmează să am o întâlnire cu specialiștii din cadrul Centrului de testare psihologică. Ieri am transmis o solicitare, până acum am doar informațiile pe care le cunoașteți și dumneavoastră, date de purtătorul de cuvânt al poliției. Nu am văzut pe nimeni să facă un pas în spate. Probabil că au apreciat că nu există responsabilitate. Am discutat cu premierul aseară, l-am informat despre situație, l-am informat despre măsurile dispuse. Ne vom revedea, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă”, a declarat ministrul.

Într-o comunicare de luni, Ministerul Afacerilor Interne susținea, referitor la cazul agentului suspectat de fapte de pedofilie, că este nevoie de o reformă a sistemului, precizând că toți șefii din poliție care „au ascuns problemele sub preș ar trebui să facă un pas înapoi”.

Carmen Dan a adresat mai multe întrebări șefului Poliției Române referitoare la testarea psihologică a agentului suspectat de pedofilie.

„Cât de serioase și riguroase au fost testările psihologice la care a fost supus acest agent și când a fost ultima testare psihologică a acestuia. Cum a fost posibil ca nimeni, atâția ani, să nu sesizeze problemele acestui agent. Ce calificatife profesionale a obținut polițistul în ultimii ani. Ce propuneri are Poliția Română pentru evitarea, pe viitor, a unor astfel de cazuri”, sunt întrebările la care Carmen Dan așteaptă răspuns până miercuri.

Reacția vine după ce, luni, s-a constatat că principalul suspect care ar fi agresat doi minori, într-un lift al unui bloc din cartierul Drumul Taberei este un angajat al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”