Prima reacție a Uber după anunțul că aplicația riscă să fie interzisă în România

Redactor:
Mihai Schiau
Compania Uber a reacționat după informațiile potrivit cărora aplicația ar putea fi interzisă în România și a dat asigurări că se poartă un dialog deschis pentru a pune baza unui cadru legislativ care să cuprindă opțiuni inovative de transport pentru secolul 21, potrivit unui purtător de cuvânt.

„Uber poartă un dialog deschis cu legislatorii din România pentru a pune baza unui cadru legislativ care să cuprindă opțiuni inovative de transport pentru secolul 21 (…) Serviciul nostru uberX continuă să opereze și ne propunem în continuare să promovăm beneficiile pe care ridesharing-ul le poate aduce economiei și mediului înconjurător, pentru România și cetățenii săi”, a declarat reprezentantul Uber pentru gândul.

Deputații au adoptat, miercuri, un proiect de lege privind transportul în regim de taxi, prin care este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism, fără a deține pentru acesta autorizație taxi valabilă, scrie Agerpres.

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege cu 298 voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” și 16 abțineri, scrie Agerpres.

Rob Khazzam, International launcher al Uber, va veni la ICEEfest 2015 pentru a vorbi despre cum a fost primită aplicația supranumită „spaima taximetriștilor” în Europa centrală și de est, de care se ocupă el. Rob Khazzam este numai unul dintre zecile de speakeri deja confirmați pentru ediția 2015 a ICEEfest, care va avea loc în 11 și 12 iunie la Băneasa Shopping City. ICEEfest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – e organizat de ThinkDigital, in parteneriat cu Orange. Bilete se gasesc pe site-ul oficial, www.ICEEfest.com.

Inchide