Primăria Buzău a pus sigiliu pe sediul PC, filiala nemaiplătind chiria de peste cinci ani

Primăria Buzău a pus sigiliu pe sediul PC, filiala nemaiplătind chiria de peste cinci ani
Reprezentanții Primăriei Buzău au pus sigiliu pe sediul filialei județene a PC, aflat la parterul unui bloc, din cauza unor datorii vechi de peste cinci ani la plata chiriei, măsura fiind luată cu câteva ore înainte de un simpozion dedicat lui Mihai Eminescu, care urma să se desfășoară în sediul PC.
Publicat: 15/01/2014, 12:33
Actualizat: 03/03/2019, 17:13

Reprezentanții Primăriei Buzău au pus sigiliu pe sediul filialei județene a PC, aflat la parterul unui bloc, din cauza unor datorii vechi de peste cinci ani la plata chiriei, măsura fiind luată cu câteva ore înainte de un simpozion dedicat lui Mihai Eminescu, care urma să se desfășoară în sediul PC.

Potrivit șefului Serviciului Administrarea Fondului Locativ din Primăria Buzău, Emil Șerban, sigiliul pe sediul organizației județene a PC, aflat la parterul unui bloc, a fost pus din cauza unor restanțe istorice pe care filiala le-a acumulat la plata chiriei, spațiul fiind pus la dispoziție de către municipalitate, în baza unui contract de închiriere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Datoriile se ridică la 19.000 de lei, din care 5.000 de lei reprezintă chiria, iar restul penalități și cheltuieli de judecată, și datează din anul 2008.

„Am procedat la sigilarea sediului formațiunii politice respective, pentru care nu s-a mai încasat chiria de mai bine de cinci ani. Dacă nici după această sigilare a sediului nu se vor încasa restanțele la chirie, conform legii, spațiul pus la dispoziție de Primăria Buzău urmează a fi evacuat și pus la dispoziția altui solicitant”, a declarat Emil Șerban.

Potrivit lui Gheorghe Vlase, fost președinte al PC Buzău și singurul consilier județean al partidului, măsura a fost luată pentru că noua echipă de conducere a organizației nu s-a preocupat să respecte graficul de eșalonare în baza căruia ar fi trebuit să se achite restanțele la plata chiriei.

Conform sursei citate, acest grafic a fost realizat în primăvara lui 2012, în momentul în care Vlase preluase conducerea filialei.

„S-a ajuns la această situație jenantă din cauza unei datorii mai vechi care nu s-a plătit, e hotărâre judecătorească. Când am devenit președinte, am făcut un act adițional ca să plătim datoria istorică, ce data din 2008. Eu am plătit la Primărie ca să ne rămână sediul, dar din martie 2013, de când am fost schimbat, ei nu au mai plătit, nu i-a mai interesat, nu au știut să gestioneze cum trebuie treaba și s-a ajuns aici, s-a făcut executarea. E o neglijență mare din partea lor că nu au dat atenție acelui act ca sa plătească eșalonat diferența de bani. Eu, când am preluat organizația, am găsit o datorie de 200 de milioane de lei vechi, 60 de milioane la RAM, 20 de milioane la presă, nu știu câte milioane la Electrica, am făcut acel act adițional să plătim, pe care ei nu l-au respectat. O să merg să văd ce pot face pentru că sunt singurul consilier, o sa merg la Spațiul Locativ să văd cum să facem un nou act, o nouă eșalonare ca să intrăm din nou în sediu”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Gheorghe Vlase.

Sigiliul pe ușa PC Buzău a fost pus cu câteva ore înainte ca în spațiul respectiv să se desfășoare un simpozion dedicat împlinirii a 164 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Acțiunea culturală fusese anunțată marți, printr-un comunicat de presă, de către Organizația de Femei a PC.

La simpozionul „Mihai Eminescu – poet și om politic” ar fi urmat să participe copii care ar fi trebuit să recite poezii de Mihai Eminescu și să discute despre viața și opera eminesciană. Însă, la doar câteva ore de la lansarea invitației, conservatorii buzoieni au transmis presei locale un nou comunicat, prin care anunțau „amânarea acțiunii, din motive obiective, până la o dată care urmează a fi comunicată ulterior”.

De-a lungul vremii, filiala buzoiană a Partidului Conservator s-a confruntat cu numeroase probleme la plata chiriei, dar și a utilităților la sediul partidului.

În urmă cu mai bine de un an, angajații Regiei Autonome Municipale Buzău, societatea care se ocupă de distribuția energiei termice, au intrat în sediul partidului, în timpul unei conferințe de presă, pentru a-i înmâna președintelui filialei de la acea dată, Gheorghe Vlase, o somație de plată a energiei termice, reprezentând restanțele acumulate în timpul mai multor ierni.

În urmă cu peste trei ani, sediul PC a fost debranșat de la alimentarea cu energie electrică pentru neplata facturilor, iar timp de mai multe luni activitatea în sediu s-a desfășurat doar la lumina zilei sau după ce au fost folosite cabluri de racordare la rețea împrumutate de la posesorii de spații comerciale aflate în vecinătate.

În prezent, filiala buzoiană a PC nu are președinte, conducerea centrală a partidului urmând să desemneze o persoană care să se ocupe de organizarea filialei, după arestarea pentru fapte de corupție a deputatului Gheorghe Coman, ales la șefia PC Buzău în decembrie 2013, după ce a migrat de la PPDD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
De ce a renunțat actorul Martin Freeman la vegetarianism după 38 de ani?