Primăria Capitalei nu autorizează protestul programat vineri, 14 noiembrie: „Este meci și trimitem jandarmii la stadion”

Redactor:
Adriana Stanca
Primăria Capitalei a refuzat emiterea autorizației pentru protestul ce urmează să se desfășoare vineri în Piața Universității din București.

Primăria Capitalei a refuzat emiterea autorizației pentru protestul programat să se desfășoare vineri, 14 noiembrie, în București, și menit să atragă atenția cu privire la importanța participării la vot.

„Motivele enumerate de Primarie au fost următoarele: la Universitate nu se poate pentru că e central, în Piața Victoriei suntem în fața Guvernului și lasă loc de interpretare, în Constituției nu putem da, poate doar dacă vreți după Parcul Izvor, înspre Marriot, dar doar până la orele 20:00, căci este meci și trebuie să trimitem jandarmii la stadion. Exact în această formulare, foarte amabili, foarte politicoși, au refuzat aprobarea”, a precizat pentru gândul Anamaria R., una dintre organizatorii manifestației.

Tânăra în vârstă de 28 de ani a arătat că notificarea fusese dupusă la Primărie încă de luni.

FOTO: Anamaria R.

„În primă fază a fost depusă notificarea evenimentului, luni, 8 noiembrie, la ora 10:00. Am primit o chitanță cu număr de înregistrare care face dovada faptului că primăria a luat la cunoștință despre protestul de pe 14. Astăzi, ajungând acolo, am primit răspunsul prezentat mai sus”, a spus Anamaria R.

Cu toate acestea, evenimentul „Votul tău e important, fii duminică votant!”, programat de la ora 18:00, va avea totuși loc „sub titlul de protest spontan”, în Piața Universității, de la ora 18:00.

„Noi vom ieși… așa descumpăniți și sufocați de sistem. Dar vom merge și vom urla pentru Diaspora și pentru dreptul și obligația de vota”, a spus Anamaria. „Apreciem amabilitatea și curtoazia cu care am fost, de fapt, respinși. Apreciem și timpul alocat pentru a ne explica cât de mari sunt responsabilitățile semnării acestei autorizații. De fapt, ca toți românii, apreciem cu patos grija pe care primăria o poartă locuitorilor urbei, asemenea, unei mame față de pruncii ei”, a adăugat organizatoarea.

Aproximativ 2.000 de persoane sunt așteptate să participe la protestul de vineri, din București. Manifestări similare urmează să se desfășoare însă în aceeași zi și în alte orașe din țară: Brașov, Constanța, Piatra Neamț, Craiova, Arad, Galați și Pitești.

De altfel, și weekendul trecut au avut loc proteste. Cele mai masive au fost cele de la Cluj și la Timișoara, unde în jur de 5.000 de oameni au ieșit în stradă, cerând respectarea dreptului la vot în diaspora, dar scandând și mesaje politice împotriva premierului Victor Ponta.

La București, s-a protestat în Piața Universității, oamenii strigând „Secții de votare, peste hotare”, „Ieșiți la vot” și „Lăsați diaspora să voteze” și au cântat „Deșteaptă-te române”.

Evenimente de același fel au avut loc vineri, respectiv sâmbătă, și la Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța și Oradea, la manifestații fiind prezente mii de persoane.

Duminică după-amiază diaspora a organizat proteste la Londra, Paris, Madrid, Viena, Berlin și Dublin, cerând Guvernului României fluidizarea procesului de vot prin următoarele măsuri: „înființarea de secții de vot suplimentare în toate orașele în care au existat persoane care nu au putut vota, dublarea personalului, al numărului de cabine și al numărului de ștampile din secțiile de vot existente, extinderea programului de vot până la ora 23.00, ora locală”.

Surpriză URIAŞĂ la FCSB. Becali, negocieri de ultimă oră cu antrenorul momentului din Liga I....
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasa vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
Urmează un nou val al pandemiei în România! Previziune sumbră a specialiştilor
Iohannis a semnat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, nu şi numirea ca...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Țara care va acoperi o parte din cheltuielile turiștilor care se duc în vacanță acolo....
Moment de infarct dezvăluit de Dan Dotson, de la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un...
Vestea ȘOC a momentului despre Roxana Dobre. Ce a pățit soția lui Florin Salam. Dramatic!
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
A venit SFÂRŞITUL erei benzinei. Anunţul a fost făcut chiar de marii producători de petrol
Inchide