Primăria Sectorului 4 amenajează patru creșe noi cu o capacitate de 1.000 de locuri

Primăria Sectorului 4 amenajează patru creșe noi cu o capacitate de 1.000 de locuri
Primăria Sectorului 4 amenajează patru creșe noi cu o capacitate de 1.000 de locuri / Sursă foto: GÂNDUL.RO
Publicat: 13/10/2020, 12:23
Actualizat: 06/04/2021, 15:38

Primăria Sectorului 4 începe, în perioada imediat următoare, amenajarea a 4 noi creșe, în locul sediilor în care, în momentul de față, funcționează Direcția Generală de Poliție Locală Sector 4, Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale Sector 4, precum și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4. 

Aceste sedii vor fi reconfigurare şi transformate în creşe pentru copii, urmând ca Poliţia Locală Sector 4, DGASPC Sector 4 şi DGITL Sector 4 să fie relocate în spaţii corespunzătoare în care activităţile administrative să se desfăşoare în condiţii normale, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, publicat marți, 13 octombrie.

Primăria Sectorului 4 amenajează 4 creșe noi, în locul sediilor în care funcționează acum Poliția Locală și Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4

,,Cu o suprafaţă totală desfăşurată de aproximativ 10 mii de metri pătraţi şi având o capacitate de 1.000 de locuri noi, cele 4 creşe vor dubla practic numărul locurilor deja existente şi vor veni astfel în ajutorul părinţilor care nu au cu cine să-i lase pe cei mici, în timpul serviciului. Aproximativ 1.000 copii sunt îngrijiţi şi beneficiază de cele mai bune condiţii, în momentul de faţă, în cele şapte creşe aflate în subordinea DGASPC Sector 4. Chiar şi aşa, însă, cererea este foarte mare, mai ales în această perioadă, în care pandemia de COVID-19 a impus reguli noi de funcţionare şi de respectare a distanţării fizice între copii”, precizează Primăria Sectorului 4.

Cererea este foarte mare, mai ales în această perioadă, în care pandemia de COVID-19 a impus reguli noi de funcționare și de respectare a distanțării fizice între copii.

Potrivit autorității locale, numai la începutul acestui an școlar, s-au înregistrat 2.100 de cereri noi pentru înscrierea copiilor la creșă, pentru cele 1.000 de locuri disponibile. Dintre acestea, însă, doar 400 de cereri au putut fi soluționate, având în vedere obligativitatea asigurării unei distanțe mult mari mari între copii.

Primăria Sectorului 4 începe amenajarea a patru noi creşe cu o capacitate de 1.000 de locuri

Mai mult, o altă creșă va fi extinsă, pentru a putea primi mai mulți copii în îngrijire, într-un mediu sănătos în care cei mici să-și poată petrece timpul în mod util și plăcut în compania altor copii de vârste apropiate și în care părinții să-i lase în siguranță.

,,Este important pentru părinţi să ştie că vor avea unde să îşi lase copiii în siguranţă în timpul în care ei sunt la serviciu. De aceea trebuie să rezolvăm deficitul de locuri de creşe în sectorul 4. Patru noi creşe, adică încă 1.000 de locuri, reprezintă un prim pas către rezolvarea acestor probleme. Creşele vor fi amenajate la standarde europene, astfel încât micuţii vor avea parte de cele mai bune condiţii”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

,,Traversăm o perioadă extrem de dificilă, în care păstrarea locului de muncă este vitală pentru cei mai mulți dintre noi, așa că era neapărat necesar ca tinerii din sectorul 4 să fie sprijiniți. Pentru ei și pentru copiii lor, transformăm în creșe sediile în care, în momentul de față, funcționează Direcția Generală de Poliție Locală Sector 4, Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale Sector 4, precum și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, aceste instituții urmând a fi relocate în alte spații, potrivite pentru activitatea pe care o desfășoară”, a mai precizat acesta.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
E vestea momentului în showbiz! Monica Gabor a 'rupt-o' cu Mr Pink
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
Daniela Gyorfi., schimbare RADICALĂ! Decizie extrem de grea luată de familia sa
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
E vestea momentului în showbiz! Monica Gabor a 'rupt-o' cu Mr Pink
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
Raed Arafat, anunț ȘOCANT: 'Doar vaccinații vor putea să intre într-un restaurant'
BOMBA SERII Simona Halep s-a măritat în mare secret. Primele imagini de la nuntă
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu 2021: La ce oră se anunţă rezultatele pe admitere.edu.ro 2021?
Informația momentului despre PFIZER! Acum nu mai este niciun dubiu. Ce trebuie să știe cei...
EXPLOZIV. Harry nu este fiul prințului Charles. Informații BOMBĂ din interiorul Casei Regale
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...