Primăria Sectorului 4 IMPUNE școlilor să semneze contracte doar cu firmele AGREATE. Directoarea de la „Șincai” SE REVOLTĂ

Primăria Sectorului 4 IMPUNE școlilor să semneze contracte doar cu firmele AGREATE. Directoarea de la Șincai SE REVOLTĂ
Colegiul Național Gheorghe Șincai din București
Publicat: 31/01/2019, 23:08

„Este vorba despre contractul de management financiar prevăzut de lege, de ordinul de ministru care reglementează ocuparea funcției de director prin concurs. Orice director care promovează concursul de ocupare a unei funcții vacante trebuie să semneze două contracte, unul de management educațional cu inspectorul general pe care l-am semnat, pentru că era cel prevăzut de ordinul de ministru, și altul de management administrativ financiar cu primarul de sector și pe care primarul de sector l-a modificat,” a declarat pentru Mediafax, directoarea Liceului „Gheorghe Șincai” din Capitală, Silvia Mușătoiu.

Ea refuză să semneze contractul pentru că nu este cel prevăzut prin ordin de ministru. Astfel, potrivit clauzei de la punctul C – Drepturile și obligațiile directorului, punctul 7 I, la care este adăugată și precizarea: „achizițiile publice efectuate în condițiile Legii nr. 98/2016, cu modificările și completările ulterioare, vor fi realizate doar cu aprobarea prealabilă a Primarului sectorului 4 al Municipiului București.”

Prin această clauză, spune directoarea liceului, presupune ca toate achizițiile făcute de școli să se opereze prin firmele agreate de Primăria Sectorului 4.

„Obligă școlile să facă achiziții doar de la anumiți furnizori din contractul cadru încheiat de primărie. Primăria nu-și asumă toată răspunderea pentru achiziție, doar indică furnizorii în contactul cadru. Școlile semnează contracte pe acele prețuri pe care primăria le-a stabilit. Prețurile clar că sunt mai mari decât cele practicate de operatorii economici de același tip”, a precizat Silvia Mușătoiu.

Silvia Mușătoiu, directoarea liceului Gheorghe Șincai din Capitală

Contracte modificate, doar în Sectorul 4

Directoarea instituției de învățământ spune că aceste contracte au fost modificate doar în Sectorul 4 al Capitalei.

„M-am adresat la toate instituțiile superioare. Am depus inclusiv documentele prin care justific faptul că l-am chemat pe primar la dialog, am rugat primarul să semneze contractul prevăzut de ordinul de ministru. Nu am niciun răspuns. Am depus la primărie două exemplare în original din contractul acela aprobat în ordin de ministru și aștept un exemplar înapoi, semnat de primar,” a explicat Mușătoiu.

Colegiul „Gheorghe Șincai” este pe locul 22 în topul celor mai bune licee din țară.

Federația Spiru Haret: NOI suntem „Șincai”

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” (FSE) somează public Primăria Sectorului 4, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Ministerul Educației Naționale să oprească orice fel de presiuni la adresa directoarei privind semnarea contractului de management administrativ-financiar.

„Politicienii, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie să înțeleagă că România nu se poate schimba în bine, atât timp cât vor interveni în activitatea managerială a unităților de învățământ, încercând să-și impună «cunoștințele» și «firmele agreate»”, se arată în comunicatul trimis de FSE „Spiru Haret”.

Politicienii, indiferent de partid, sunt somați de FSE să se oprească, fiindcă școala nu este „tribună politică”.

Directoarea Colegiului Șincai nu semnează un acord cu Primăria Sectorului 4: Primarul l-a modificat

„Știm că pentru voi (n.r. – adresare politicienilor) școala și oamenii ei nu sunt aducătoare de voturi. Dar, prin acțiunile voastre îndreptate împotriva celor care mai cred că profesionalismul și respectul pentru lege constituie fundamentul unui învățământ modern, nu faceți decât să convingeți încă odată – atât pe noi, cât și pe actualii elevi, viitoarele generații de votanți – că nu sunteți capabili decât să guvernați prin amenințări și abuzuri. Astăzi, reacționează un director și câțiva zeci de dascăli. Mâine, majoritatea societății vă va sancționa drastic pentru aceste fapte”, se mai arată în comunicat.

Comitetul Reprezentativ al Părinților Elevilor Colegiului Național „Gheorghe Șincai” a inițiat o petiție online, pentru a strânge semnături împotriva „modificării abuzive a prevederilor unui contract al cărui conținut a fost prestabilit de Ministerul Educației Naționale, cât si împotriva tentativei de santaj și presiune la adresa unui Director al unei instituții de învățământ, în vederea semnării unui document în varianta modificată față de forma legal standardizată.”

Până la ora transmiterii știrii, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere pe acest subiect.

Foto: Hepta/ Colegiul Național Gheorghe Șincai/ Facebook

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
FOTO. Gimnasta Larisa Iordache, imagini senzuale! Cum își expune trupul celebra campioană
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine e predispus la...
A mințit sau nu Bianca Drăgușanu? De câte ori a bătut-o, de fapt, Alex Bodi...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop SPECIAL! Se anunţă câştiguri COLOSALE pentru aceşti nativi
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea...
Cele mai bune anvelope de iarnă în 2021 după distanța de frânare pe zăpadă
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
Discriminare în era Covid. O femeie a fost refuzată la gogoșerie pe motiv că era...
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Schimbare majoră privind alocațiile de stat în 2022. Posibile vești bune pentru milioane de copii
CINCI JUDECĂTORI de la CURTEA de APEL Constanța CERCETAȚI DISCIPLINAR de CSM
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă
MIHAI GÂDEA a rămas fără cuvinte! Ce i-a spus Loredana Groza în direct la Antena...
Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...