Primăria Sectorului 4 IMPUNE școlilor să semneze contracte doar cu firmele AGREATE. Directoarea de la „Șincai” SE REVOLTĂ

Primăria Sectorului 4 IMPUNE școlilor să semneze contracte doar cu firmele AGREATE. Directoarea de la Șincai SE REVOLTĂ
Colegiul Național Gheorghe Șincai din București
Publicat: 31/01/2019, 23:08

„Este vorba despre contractul de management financiar prevăzut de lege, de ordinul de ministru care reglementează ocuparea funcției de director prin concurs. Orice director care promovează concursul de ocupare a unei funcții vacante trebuie să semneze două contracte, unul de management educațional cu inspectorul general pe care l-am semnat, pentru că era cel prevăzut de ordinul de ministru, și altul de management administrativ financiar cu primarul de sector și pe care primarul de sector l-a modificat,” a declarat pentru Mediafax, directoarea Liceului „Gheorghe Șincai” din Capitală, Silvia Mușătoiu.

Ea refuză să semneze contractul pentru că nu este cel prevăzut prin ordin de ministru. Astfel, potrivit clauzei de la punctul C – Drepturile și obligațiile directorului, punctul 7 I, la care este adăugată și precizarea: „achizițiile publice efectuate în condițiile Legii nr. 98/2016, cu modificările și completările ulterioare, vor fi realizate doar cu aprobarea prealabilă a Primarului sectorului 4 al Municipiului București.”

Prin această clauză, spune directoarea liceului, presupune ca toate achizițiile făcute de școli să se opereze prin firmele agreate de Primăria Sectorului 4.

„Obligă școlile să facă achiziții doar de la anumiți furnizori din contractul cadru încheiat de primărie. Primăria nu-și asumă toată răspunderea pentru achiziție, doar indică furnizorii în contactul cadru. Școlile semnează contracte pe acele prețuri pe care primăria le-a stabilit. Prețurile clar că sunt mai mari decât cele practicate de operatorii economici de același tip”, a precizat Silvia Mușătoiu.

Silvia Mușătoiu, directoarea liceului Gheorghe Șincai din Capitală

Contracte modificate, doar în Sectorul 4

Directoarea instituției de învățământ spune că aceste contracte au fost modificate doar în Sectorul 4 al Capitalei.

„M-am adresat la toate instituțiile superioare. Am depus inclusiv documentele prin care justific faptul că l-am chemat pe primar la dialog, am rugat primarul să semneze contractul prevăzut de ordinul de ministru. Nu am niciun răspuns. Am depus la primărie două exemplare în original din contractul acela aprobat în ordin de ministru și aștept un exemplar înapoi, semnat de primar,” a explicat Mușătoiu.

Colegiul „Gheorghe Șincai” este pe locul 22 în topul celor mai bune licee din țară.

Federația Spiru Haret: NOI suntem „Șincai”

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” (FSE) somează public Primăria Sectorului 4, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Ministerul Educației Naționale să oprească orice fel de presiuni la adresa directoarei privind semnarea contractului de management administrativ-financiar.

„Politicienii, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie să înțeleagă că România nu se poate schimba în bine, atât timp cât vor interveni în activitatea managerială a unităților de învățământ, încercând să-și impună «cunoștințele» și «firmele agreate»”, se arată în comunicatul trimis de FSE „Spiru Haret”.

Politicienii, indiferent de partid, sunt somați de FSE să se oprească, fiindcă școala nu este „tribună politică”.

Directoarea Colegiului Șincai nu semnează un acord cu Primăria Sectorului 4: Primarul l-a modificat

„Știm că pentru voi (n.r. – adresare politicienilor) școala și oamenii ei nu sunt aducătoare de voturi. Dar, prin acțiunile voastre îndreptate împotriva celor care mai cred că profesionalismul și respectul pentru lege constituie fundamentul unui învățământ modern, nu faceți decât să convingeți încă odată – atât pe noi, cât și pe actualii elevi, viitoarele generații de votanți – că nu sunteți capabili decât să guvernați prin amenințări și abuzuri. Astăzi, reacționează un director și câțiva zeci de dascăli. Mâine, majoritatea societății vă va sancționa drastic pentru aceste fapte”, se mai arată în comunicat.

Comitetul Reprezentativ al Părinților Elevilor Colegiului Național „Gheorghe Șincai” a inițiat o petiție online, pentru a strânge semnături împotriva „modificării abuzive a prevederilor unui contract al cărui conținut a fost prestabilit de Ministerul Educației Naționale, cât si împotriva tentativei de santaj și presiune la adresa unui Director al unei instituții de învățământ, în vederea semnării unui document în varianta modificată față de forma legal standardizată.”

Până la ora transmiterii știrii, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere pe acest subiect.

Foto: Hepta/ Colegiul Național Gheorghe Șincai/ Facebook

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
FOTO. Inna, imagini interzise cardiacilor! A ieșit așa în costum de baie
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
Se dau vouchere pentru meditaţii. Sorin Cîmpeanu a explicat ce elevi le-ar putea primi
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Țara care se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani. „Industria...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Raed Arafat, mesaj de ultimă oră pentru români despre Ro-Alert. Vești deloc bune
7 vedete care au animale de companie neobișnuite VIDEO
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Alexandru Rafila, anunț pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Toți românii trebuie...
Miracolul care înspăimântă Rusia. Călugărul mort cu 90 de ani în urmă a luat 10...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...