Primăria Timișoara a cumpărat 35 de palmieri, cu 146 de euro bucata, pentru zona centrală a orașului

Primăria Timișoara a cumpărat 35 de palmieri, cu 146 de euro bucata, pentru zona centrală a orașului
Publicat: 05/06/2013, 14:53
Actualizat: 07/02/2016, 23:44

Un număr de 35 de palmieri au fost cumpărați de Primăria Timișoara, cu suma de 146 de euro bucata, o parte dintre aceștia fiind puși, miercuri, cu tot cu ghivece, în zona centrală a municipiului, pe un spațiu verde, transmite corespondentul MEDIAFAX

Andrei Drăgilă, directorul SC Horticola din Timișoara, societatea care se ocupă de îngrijirea spațiilor verzi din municipiu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că 35 de palmieri au fost cumpărați de Primăria Timișoara, aceștia urmând să fie așezați în special în zona centrală a municipiului.

„Este vorba de palmieri de exterior. Au fost cumpărați din Olanda cu 146 de euro bucata. E cel mai bun preț. Astăzi (miercuri – n.r.) am pus primii palmieri pe un spațiu verde din apropierea Castelului Huniade. Sunt palmieri de exterior aclimatizați, crescuți în Europa. În mod obișnuit trăiesc în Asia și Africa”, a declarat Drăgilă.

Potrivit sursei citate, palmierii cumpărați de Primăria Timișoara sunt din soiul Phoenix Roebelenii, au nevoie de mult soare și trebuie udați cel puțin de două ori pe săptămână.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase