• Publicat:
Știri

Primăria unui oraș mult lăudat pentru frumusețea sa, amendată cu 15.000 de lei pentru munții de gunoaie de pe străzi

Primăria unui oraș mult lăudat pentru frumusețea sa, amendată cu 15.000 de lei pentru munții de gunoaie de pe străzi
Garda Națională de Mediu amendat Primăria Timișoara cu 15.000 de lei pentru murdăria din oraș, transmite corespondentul Mediafax.

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș a informat, miercuri, într-un comunicat de presă, că Primăria Timișoara a fost sancționată cu o amendă în valoare de 15.000 de lei din cauza murdăriei din oraș.

Concret, reprezentanții instituției arată că, în perioada 8 – 14 mai, comisarii Gărzii de Mediu au făcut un control tematic privind salubrizarea la nivelul orașului Timișoara, fiind descoperite o serie de nereguli.

„În timpului inspecției pe teren, s-a constatat că numeroase străzi, alei, parcări publice, stații ale mijloacelor de transport în comun și zone pietonale de afluență publică erau insalubre, zonele de circulatie pietonală și auto fiind partial acoperite cu deșeuri, care erau prezente și în jurul coșurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spațiile verzi/scuaruri existau saci cu frunze, grămezi de crengi și alte deșeuri amestecate. De asemenea, s-a constatat că nu se asigură colectarea separată, transportul și valorificarea deșeurilor și există depozitări/abondonări de deșeuri în diferite zone”, a arătat Garda Națională de Mediu.

Ca urmare a neregulilor constatate, Primăria Timișoara a primit o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei.

Totodată, Comisariatul Județean Timiș al Gărzii Naționale de Mediu a stabilit mai multe măsuri cu termene de realizare pentru Primăria Timișoara: „salubrizarea tuturor zonelor în care există abandonări de deșeuri și adoptarea de măsuri suplimentare și eficiente pentru eliminarea acestor depozitări/abandonări de deșeuri pe domeniul public; adoptarea unor măsuri de prevenire a abandonării de deșeuri pe raza Municipiului Timișoara, respectiv identificarea proprietarilor de terenuri din zonele afectate de deșeuri și asigurarea salubrizării acestora; identificarea unei soluții pentru gestionarea biodeșeurilor generate pe raza UAT Municipiul Timișoara, având în vedere faptul că, până în prezent, nu s-a realizat stația de compostare a biodeșeurilor”.

Totodată, Garda Națională de Mediu a informat că va continua controalele la operatorii de salubritate stradală de pe raza Timișoarei și va verifica stadiul îndeplinirii măsurilor dispuse.

Începând din luna aprilie a acestui an, salubrizarea stradală în Timișoara este efectuată de către un nou operator, după ce, timp de mai multe luni, primăria nu a avut încheiat un contract cu o firmă specializată. Astfel, străzile orașului au fost curățate de către angajații unei societăți care se ocupă cu amenajarea spațiilor verzi, aflată în subordinea Primăriei Timișoara.

Inchide