Primarul Capitalei, în vizită în Japonia: Tokyo este UN MODEL de bune practici pentru București. Cu ce SOLUȚII se întoarce Firea

Primarul Capitalei s-a întâlnit în Tokyo cu primarul al acestei metropole. Vezi cu ce SOLUȚII se întoarce Firea în Capitală în ceea ce privește consolidarea clădirilor cu RISC SEISMIC și reducerea POLUĂRII

„Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care delegația condusă de Primarul General Gabriela Firea o realizează zilele acestea în capitala niponă. Discuțiile au vizat managementul situațiilor de urgență și al traficului, punerea în siguranță a clădirilor cu risc seismic și două evenimente sportive majore care se vor desfășura în cele două capitale în anul 2020: Jocurile Olimpice de Vara 2020, organizate la Tokyo, și găzduirea, la București, a unor meciuri din campionatul european de fotbal EURO 2020,” informează Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, cei doi oficiali au convenit să constituie grupuri de lucru comune în domeniile reabilitării clădirilor cu risc seismic, managementul situațiilor de urgență și reducerea poluării.

„După două zile de întâlniri cu înalți oficiali din Tokyo, pot spune că această metropolă reprezintă pentru București un model de bune practici în cel puțin două direcții: proiectele de reducere a consecințelor cauzate de producerea cutremurelor și managementul traficului. Deși Bucureștiul este capitala europeană cu cel mai mare risc seismic, în ultimii 27 de ani autoritățile locale au reabilitat doar 20 de clădiri, suma anuală alocată fiind de 1 milion de euro pe an. În ultimii ani, am reușit să restartăm programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic, prin reorganizarea proiectelor de acest tip și alocări financiare substanțiale: doar anul acesta am alocat 10 milioane de euro, iar ca rezultat, avem în lucru, în acest moment, peste 41 de clădiri. Majoritatea clădirilor aflate în consolidare sunt construite în perioada anilor 1900, se află în centrul Bucureștiului, o parte dintre ele fiind monumente istorice”, a declarat Gabriela Firea, prin intermediul comunicatului de presă.

„Tokyo a arătat că, pe lângă proiecte de infrastructură, măsurile aplicate se concentrează pe scăderea poluării, prin înlocuirea treptată a parcului de mijloace de transport în comun cu vehicule electrice sau care folosesc propulsia cu hidrogen,” a spus Primarul Capitalei.

La final, cei doi oficiali au făcut un schimb de cadouri: Gabriela Firea i-a oferit guvernatorului Yuriko Koike o ie românească, și un telefon vechi, în contextul în care, la Tokyo, medaliile pentru sportivi sunt confecționate din componente care provin din aparate uzate. Firea a primit din partea oficialului nipon o copie a medaliilor oferite în prezent în cadrul competițiilor sportive de la Jocurile Olimpice.

Gabriela Firea, după vizita în Tokyo

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide