• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Primarul din Botoșani pune la bătaie o tabletă iPad pentru copilul care-i spune integral poezia Luceafărul. Cum explică Ovidiu Portariuc regulile concursului

Ovidiu Portariuc, primarul de Botoșani, a lansat un concurs cu ocazia sărbătoririi poetului național Mihai Eminescu, în 15 ianuarie. El vrea să dăruiască un iPad copiilor și tinerilor care au vârste până în 18 ani și care vor recita, integral, poezia Luceafărul. Primarul a spus, pentru gândul, că dispune de o singură tabletă, dar că va căuta sponsori pentru a oferi alte premii celorlalți participanți la concurs.

Ovidiu Portariuc, primarul de Botoșani, a lansat un concurs cu ocazia sărbătoririi poetului național Mihai Eminescu, în 15 ianuarie. El vrea să dăruiască un iPad copiilor și tinerilor care au vârste până în 18 ani și care vor recita, integral, poezia Luceafărul. Primarul a explicat, pentru gândul, că dispune de o singură tabletă, dar că va căuta sponsori pentru a oferi alte premii celorlalți participanți la concurs.

„Acu să vă văd internauților! Provocare pentru voi! Pe 15 ianuarie sărbătorim Ziua Culturii Naționale și ziua de naștere a Poetului Național Mihai Eminescu! Dacă ai pâna în 18 ani, ești din Botoșani și vei putea recita pe 15 Ianuarie poemul Luceafărul, vei primi un premiu special o tabletă iPad de ultimă generație! V-am anunțat din timp, așa că profitați de vacanță și spor la învățat! (vă rog să distribuiți linkul pentru a ajunge la cât mai mulți copii)”, a scris primarul pesedist ieri pe pagina lui de Facebook.

Primarul și-a explicat gestul său, tot pe Facebook, prin faptul că în copilărie, la vârsta de 9-10 ani, a fost nevoit să recite tot poemul lui Mihai Eminescu pentru a primi de la părinți mult dorita bicicletă Pegas.

„În condițiile în care am văzut interesul de care se bucură concursul, voi avea o discuție cu niște sponsori, astfel încât orice copil sau tânăr care se va prezenta la concursul ăsta să fie recompensat, fie cu alte produse electronice de o valoare mai mică, prin acordare de mențiuni, fie prin altfel de premii, dar premiul cel mare rămâne o tabletă iPad”, a declarat primarul pentru gândul.

Ovidiu Portariuc spune că nu dispune momentan de tableta respectivă, dar intenționează să o achiziționeze în ianuarie din banii Primăriei.

Întrebat ce va face dacă vor recita mai mulți integral poezia Luceafărul, edilul din Botoșani a răspuns: „Nu cred că o să fie mai mult de 15-20 (de participanți la concurs n.r.). Totuși, timpul este scurt, 10 – 12 zile, iar Luceafărul nu este ușor. În final, toți copiii vor fi recompensați și m-aș bucura să genereze interes într-o zonă puțin mai neglijată a culturii”, a mai spus el.

Potrivit acestuia, juriul va fi format dintr-un profesor de limba română și un actor de la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani „care să facă și o evaluare a modului cum este prezentată” poezia.

După anunțarea concursului, reacțiile nu au întârziat să apară pe pagina lui de Facebok. Dacă unii salută inițiativa, alții îl întreabă dacă a intrat deja în campania electorală.

„Eu am spus că nu are nicio legătură cu campania. Acum, orice lucru pe care îl face un politician este asimilat campaniei. Nu am cum să opresc asta. Vă asigur, că este mai mult decât campanie”, a mai spus el pentru gândul.
 

Inchide