Primarul din Brașov, George Scripcaru, a dat cep unui butoi cu bere, în deschiderea Oktoberfest

Primarul din Brașov, George Scripcaru, a dat cep unui butoi cu bere, în deschiderea Oktoberfest
Publicat: 03/09/2015, 21:24
Actualizat: 04/09/2015, 11:36

Festivalul Oktoberfest a început în ritmuri de muzică bavareză, la deschiderea oficială participând primarul Brașovului, George Scripcaru, subprefectul Sandor Ambrus Mihaly, consilieri ai Forumului Democrat German și consuli ai Austriei și Germaniei de la Sibiu.

Începând cu ora 15.00, trăsuri trase de cai sau ponei, împodobite cu ghirlande de flori, au străbătut centrul vechi al orașului, pornind de la Parcul Central, pe Strada Mureșenilor și până la Arena Sportivă „Ion Țiriac”. Alaiul a fost condus de două fanfare până la cortul de la Arena Sportivă, unde timp de 11 zile brașovenii și turiștii vor petrece în stil bavarez, cu bere și concursuri.

Primarul George Scripcaru a dat cep unui butoi de bere, declarând deschis festivalul Oktoberfest. De altfel, primarul și-a serbat, joi, ziua de naștere, motiv pentru care fanfara festivalului i-a cântat „La mulți ani”.

„Astăzi începe o etapă importantă în Brașov deoarece urmează câteva zile pline pentru noi toți. Să bem bere multă, să ne simțim bine și să fim mai veseli decât în alte zile. Să vă chemați și prietenii și să veniți aici”, a spus Scripcaru, înainte de a da cep butoiului de bere.

Organizatorii au amenajat un cort de 3.800 de metri pătrați, unde sunt locuri la mese pentru 5.000 de persoane, în timp ce în afara acestuia au fost amenajate spații pentru alte 5.000 de persoane.

Participanții la festival vor fi întâmpinați și în acest an de mascotele Dracula, unchiul Hans și cerbul Cornel, urmând să fie desemnați Regele berii, Miss Heidi, Miss Oktoberfest și Miss Popularitate.

Berea va costa 4,5 lei pentru un pahar de 400 de mililitri și 9 lei pentru o halbă de 1 litru, iar bucătarii vor pregăti cârnatul XXL, cu o lungime de 58 de centimetri, într-o chiflă de 50 de centimetri, preparate tradiționale bavareze, dar și cartofi săsești, chiftele, ciolan, mici și deserturi.

Pe scena amenajată în cortul Oktoberfest vor urca, în fiecare seară, trupe de muzică bavareză, dar și ansambluri folcorice românești, țigănești, grecești, coreene și dansatori
de salsa. Printre cei care vor încheia serile de distracție se numără Herr Schurly, Rocky 5, Aalbachtal Expres, Klaudia und die Burzenland Party Band și DJ Edelweiss.

La eveniment va fi prezentă și o delegație de la Clubul Exportatorilor Bavarezi, care va participa la deschiderea expoziției de tehnologie „Made in Brașov”, amenajată în
apropierea arenei sportive, pe terenul de sport al Colegiului Național „Andrei Șaguna”. Expoziția va cuprinde produse high-tech realizate la Brașov în domeniul automotive.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase