Primarul din Curtea de Argeș: Am aflat despre accident duminică la ora 20.00 de la un consilier

Primarul din Curtea de Argeș: Am aflat despre accident duminică la ora 20.00 de la un consilier
Publicat: 25/06/2013, 12:48
Actualizat: 26/03/2019, 04:47

Nicolae Diaconu, primarul din Curtea de Argeș, de unde provin opt dintre victimele accidentului dinMuntenegru, spune că a aflat despre accident duminică seară, la ora 20.00, de la un consilier local care a văzut la televizor ce s-a întâmplat și a recunoscut autocarul în care își îmbarcase rudele.

Primarul din Curtea de Argeș a declarat, marți, corespondentului Mediafax, că cinci dintre persoanele decedate în accidentul dinMuntenegruerau din Curtea de Argeș, fiind vorba despre un fost consilier local, Nicolae Dervis, soția acestuia, o profesoară pensionară, soțul acesteia și tatăl unui fost consilier județean.

De asemenea, alte trei persoane din Curtea de Argeș au fost rănite în accident.

„La ora 20.00, în seara tragediei, am fost sunat de un consilier local, Ghiță Ioan, care a văzut la televizor accidentul. Ulterior, m-a sunat fostul consilier județean Mădălin Marinescu, care a recunoscut autocarul în care cu o zi înainte își urcase părinții. Rudele răniților au tot sunat pe telefoanele mobile, dar nu le-a răspuns nimeni, asftel că la ora 23.00 Mădălin Marinescu, ginerele și fata domnului Derviș au plecat spre Podgorica, însoțiți de un prieten. Ei au fost singurele rude care au plecat spre răniți. Eu am sunat la MAE, la Celula de criză, noaptea, în momentul în care s-au afișat numerele la care se poate suna. Aveam lista îmbarcaților, i-am recunoscut pe toți opt de la noi din orașul Curtea de Argeș – oameni de afaceri, profesori și foști dascăli și un fost consilier local. Am întrebat la MAE, mi s-a spus că sunt trei internați, iar cinci sunt la terapie intensivă sau morți și că sunt mari probleme cu identificarea lor. De fiecare dată când am sunat la MAE mi s-a răspuns imediat, la fiecare apel. Am înțeles rezervele lor pentru că anumite probleme nu erau certe și au mai așteptat decât să dea o informație greșită. Cei care au fost acolo mi-au confirmat că erau obiecte de îmbrăcăminte, erau mâini și picioare rupte cu diferite numere, mă refer la persoane decedate și de aceea identificarea a fost foarte greoaie. Din cei opt de la noi din oraș, cinci au decedat. Este vorba despre domnul fostul consilier locale de la PNL Nicolae Derviș și de soția sa, de ghidul excursiei, profesoara pensionară Mariana Mateescu, de soțul ei și de tatăl fostului consilier județean PNL Mădălin Marinescu. Au scăpat cu viață, fiind internate la ORL, Ortopedie și Neurochirurgie, trei doamne – profesoara Speranța Nicolăescu, doamna Elisabeta Ciolacu și doamna Marinescu, mama fostului consilier județean Mădălin Marinescu”, a declarat primarul municipiului Curtea de Argeș.

Sora Marianei Mateescu, fostă profesoară de matematică la Școala „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș, care și-a pierdut viața în urma accidentului, declara că aceasta era ghidul circuitului turistic înMuntenegruși Croația.

În ceea ce îl privește pe fostul consilier local liberal Nicolae Derviș, decedat și el în accident, acesta ar fi trebuit să plece în această vară într-o excursie în Spania, dar a primit în ultimul moment o ofertă cu circuitul dinMuntenegruși Croația, cedând călătoria în Peninsula Iberică unui fîn, angajat al brutăriei pe care o deține, spuneau rudele bărbatului.

„Sunt bulversat de ceea ce s-a întâmplat. Nu a sunat nimeni de la minister (n.r. – MAE). Familia este plecată acolo, fiica și cu ginerele au plecat noaptea trecută. Este un om bun și dânsul și soția, sperăm să nu fie așa”, declara, luni, Costel Stâncă, fînul lui Nicolae Derviș.

Derviș a construit în satul Valea Brazilor, comuna Băiculești, localitatea unde s-a născut, o biserică unde este pictat și chipul lui.

„Biserica este ctitorită de domnul Derviș, cel despre care s-a auzit că ar fi decedat înMuntenegru. Este pământul lui și el a construit biserica pentru sătenii de aici. Este un om foarte bun. Domnul Derviș este pictat deasupra ușii de la intrare, este ctitorul bisericii, era un om deosebit”, a spus preotul din satul Valea Brazilor.

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, aflat la Podgorica, a declarat, luni seară, că autoritățile române „s-au mișcat foarte repede” în cazul accidentului dinMuntenegruși au comunicat „atunci când au avut informația certificată de autoritățile dinMuntenegru”.

Corlățean a fost întrebat, într-o intervenție la Digi Tv, ce răspunde acuzațiilor la adresa vitezei de reacție a autorităților române în cazul accidentului dinMuntenegru.

„În România întotdeauna vor exista voci care vor spune și așa ceva”, a răspuns Titus Corlățean.

Ministrul a menționat că au trecut doar 24 de ore de la accident, iar Celula de criză convocată la MAE a lucrat tot timpul, el a ținut legătura cu aceasta, au fost luate decizii, s-au deplasat echipe și oficiali la Podgorica.

„Autoritățile române s-au mișcat foarte repede și au comunicat atunci când au avut informația certificată de autoritățile dinMuntenegru”, a mai spus Titus Corlățean.

Anterior, într-o intervenție la Realitatea Tv, Titus Corlățean a afirmat că „MAE și-a făcut datoria”.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că a aflat despre accidentul dinMuntenegruduminică la ora 22.55, când a fost sunat de către secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat, moment din care a luat legătura cu miniștrii cu atribuții.

„Aș vrea ca opinia publică să fie corect informată, pentru că am văzut niște neînțelegeri în presă și simt nevoia să fac această precizare: conform listingului telefonului meu – și îl pun la dispoziția presei – eu am aflat despre tragedia dinMuntenegrula 22.55, când am fost prima dată sunat de domnul Arafat, deci înainte de ora aceea nu am știut, după care, sigur, am luat legătura cu ministrul de Externe, cu ministrul Apărării și toți ceilalți”, a spus Ponta.

În urma accidentului produs duminică seară înMuntenegru, 18 cetățeni români și-au pierdut viața, iar 29 au fost răniți, din care 7 sunt la terapie intensivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Telescopul Spaţial Hubble împlineşte 34 de ani de funcţionare