Primarul din Sfântu Gheorghe scapă de dosarul de corupție. DNA îl clasează după patru ani

Primarul din Sfântu Gheorghe scapă de dosarul de corupție. DNA îl clasează după patru ani
Publicat: 24/07/2019, 15:43

Antal Arpad a declarat, miercuri, la Sfântu Gheorghe, într-o conferință de presă, că dosarul a fost deschis de DNA în urma unui control al Curții de Conturi și a vizat un contract al Primăriei cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

„Pe 2 iulie am fost anunțat că dosarul deschis de DNA București în 2015 a fost închis, a fost clasat. Am fost acuzat de abuz în serviciu, trafic de influență, deturnare de fonduri, cu un prejudiciu de un milion de euro. În 2014 a avut loc un control al Curții de Conturi la Primăria Sf. Gheorghe privind un contract semnat cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, fiind făcut un act de acuzare împotriva mea. În primele luni ale anului 2015, mai multe organe de cercetare, DNA București, DNA Brașov și locale, au deschis dosare care au fost reunite în 15 februarie 2015 și a fost un singur dosar, preluat de DNA București. Două zile mai târziu am fost trezit dimineață de procurori, jandarmi, mi-au percheziționat casa și au fost percheziții la Primărie, după care am fost dus într-o dubă a Jandarmeriei la București pentru audieri timp de 7 ore și lăsat acasă. Am primit, inițial, control judiciar de 60 de zile după care mi s-au ridicat treptat restricțiile”, a spus Antal.

Potrivit acestuia, în dosarul său, care are 11.427 de pagini de interceptări ale telefoanelor mobile sau ambientale, încă din 2008, au fost interceptate un număr de 47 de persoane.

La rândul său, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, în aceeași conferință de presă, este foarte fericit după ce primarul Antal a fost anunțat că i s-a închis dosarul de procuror, dar rămâne de văzut pe ce s-au cheltuit banii pentru acest dosar și care a fost scopul.

„Procurorul putea să trimită dosarul la judecătorie, iar atunci acest serial, pentru că trăim perioada serialelor, ar fi avut un nou sezon. Viața noastră este extrem de transparentă, după cum se vede din cele 11.000 de pagini de ascultare, de urmărire și, dacă nu am fi fost extrem de corecți și am fi făcut ceva ilegal, atunci de mult lucrurile ar fi luat o altă direcție. După 1.232 de zile adevărul iese la iveală, dar rămâne de văzut pe ce s-au cheltuit banii pentru acest dosar și care a fost scopul. Acest scop nu a fost altul decât de a descuraja liderii politici maghiari într-o perioadă importantă, înainte de alegerile din 2014 și 2016 , de a asuma tot ce este în programul nostru politic”, a spus Kelemen, care s-a întrebat dacă România mai respectă criteriile statului de drept.

Potrivit acestuia, în urma dosarului în cauză, primarul din Sfântu Gheorghe s-a ales cu imaginea șifonată și a fost hărțuit.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
O firmă din Constanța APROVIZIONEAZĂ BANCA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI cu BRÂNZĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Lovitură uriașă pentru Ungaria! Undă de șoc de la Bruxelles. Ungurii sunt terminați
Paul, un playboy din Galați, i-a spart relația lui Dragnea. Codrin Ștefănescu a confirmat
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...