Primarul implicat într-un accident soldat cu moartea unei adolescente de 15 ani a fost arestat

Primarul implicat într-un accident soldat cu moartea unei adolescente de 15 ani a fost arestat
Publicat: 10/06/2013, 12:47
Actualizat: 25/06/2013, 16:08

Primarul comunei buzoiene Cernătești, Valerică Șercăianu, implicat luna trecută într-un accident soldat cu moartea unei fete de 15 ani, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, după ce expertiza tehnică solicitată de procurori a arătat că este responsabil de producerea accidentului.

Luni, magistrații Tribunalului Buzău au judecat recursul înaintat de procurori, după ce săptămâna trecută solicitarea Parchetului de arestare preventivă a primarului a fost respinsă de judecători, care au impus pe numele acestuia interdicția de a părăsi țara.

Magistrații Tribunalului Buzău au admis recursul procurorilor și au emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele primarului Valerică Șercăianu, care la scurt timp de la decizia instanței s-a prezentat la Poliție.

Procurorii Parchetului Tribunalului Buzău și-au motivat cererea de arestare a primarului prin rezultatele expertizei solicitate în acest caz, din care a reieșit că Valerică Șercăianu este responsabil de producerea accidentului de la Potoceni în urma căruia o fată de 15 ani a murit, iar alta a fost rănită.

Gabriela Vâjâiac, prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Buzău, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că expertiza a scos la iveală faptul că primarul circula la momentul producerii accidentului cu 91 de kilometri la oră și că se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,38 la mie. La baza cererii procurorilor de arestare preventivă a primarului a stat și faptul că acesta are la activ mai multe abateri la regimul rutier, a fost sancționat de trei ori pentru conducere sub influența alcoolului și a fost implicat în trei accidente soldate cu pagube materiale.

În 21 mai, două adolescente care se întorceau acasă de la școală au fost acroșate, în localitatea Potoceni, de un autoturism condus de primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu. Una dintre fete a fost rănită, în timp ce colega sa, care urma să împlinească 15 ani, a murit la scurt timp. Adolescenta decedată, singură la părinți, era elevă în clasa a VIII-a la Școala generală din localitatea Potoceni.

În urma testării cu aparatul Drager, a reieșit că primarul avea o concentrație alcoolică de 0,38 mg./per litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, primarul a fost reținut pentru ucidere din culpă, fiind eliberat după ce procurorii au hotărât să nu sesizeze instanța cu propunerea de arestare preventivă, pentru că nu dețineau toate datele privind modul în care a avut loc accidentul.

La sfârșitul lunii trecute, anchetatorii au extins cercetările și în cazul unui al doilea șofer implicat în accidentul din Potoceni.

Polițiștii au extins cercetările luând în calcul că și al doilea șofer implicat în accident ar fi avut o parte din vină. În momentul accidentului, jeep-ul condus de primarul Valerică Șercăianu depășea un autoturism care la rândul său încerca să depășească o mașină care vira dreapta. Anchetatorii iau în calcul această nouă ipoteză întrucât pe parcursul cercetărilor primarul din Cernătești a declarat că atunci când se afla în depășire mașina din dreapta a schimbat direcția și din acest motiv s-a produs accidentul.

Potrivit unor surse din Poliție, cercetările continuă în cazul celui de-al doilea șofer, acesta fiind cercetat, în continuare, în libertate, pentru ucidere din culpă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...