Primarul Negoiță: Câteva străzi din Centrul Istoric au „aspect de murdar” din cauza pavajului prost făcut

Primarul Negoiță: Câteva străzi din Centrul Istoric au aspect de murdar din cauza pavajului prost făcut
Publicat: 12/05/2013, 17:55
Actualizat: 28/09/2018, 08:51

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, a declarat că anumite străzi din Centrul Istoric au „aspect de murdar” din cauza pavajului prost făcut, printre pietre fiind pus nisip, în loc de beton, acesta rămânând în urma utilajelor de curățenie.

„Am de gând să sesizez Primăria Generală, să vină să reglementeze problema întâlnită pe câteva străzi unde pavajul este prost făcut. În Centrul Vechi există un aspect de murdar din cauza acestui nisip care iese în permanență dintre pietre și care ar fi trebuit să fie de fapt beton. Oriunde este pavat trebuia să fie ciment, astfel încât să putem intra cu utilajele să facem curat”, a declarat primarul Sectorului 3, duminică, la sfârșitul unei acțiuni de salubrizare în această zonă a Bucureștiului.

Acțiunea a vizat o curățenie mai amănunțită a străzilor din Centrul Vechi al Capitalei, având în vedere finalizarea programului pentru curățenia de primăvară și pregătirea pentru deschiderea sezonului estival.

„Salubrizarea este o chestiune pe care o facem permanent, dar această acțiune este mai specială, pentru că se apropie începutul verii și începe să se aglomereze în această zonă a Bucureștiului”, a spus Robert Negoiță.

El a adăugat că, deși în mod normal angajații firmei Rosal asigură curățenia pe străduțele din Centrul Vechi, odată cu încălzirea vremii și deschiderea teraselor dorește ca și acțiunile de curățenie să fie intensificate.

Întrebat cum va intensifica acțiunile de curățenie, Negoiță a răspuns că în mod special va acorda „o atenție deosebită, toată vara”, arătând că este vorba nu numai de imaginea Sectorului 3, ci și de imaginea Capitalei.

Acțiunea de salubrizarea a început pe străzile de lângă Splaiul Independenței, respectiv primele străzi date în folosință în Centrul Istoric după reabilitare. Astfel, pe unele dintre aceste străzi pavajul nu este betonat, pietrele având între ele straturi de nisip. Edilul Sectorului 3 a arătat că în acele locuri utilajele de curățenie nu pot spăla strada, pentru că în urma lor rămâne nisipul dintre pietre.

Robert Negoiță a făcut o comparație între acele porțiuni de stradă și celelalte zone din Centrul Istoric unde pavelele de piatră sunt prinse cu beton.

„Este inadmisibil. Eu aici am muncit cinci minute ca să fac curățenie pe trei metri pătrați, iar în urmă a rămas un dezastru, din cauza faptului că pavajul este făcut prost și din cauza faptului că în mod normal aici ar fi trebui să fie beton. Este o treabă făcută prost de cei care au făcut pavajul în Centrul Vechi”, a mai spus Robert Negoiță, după ce a încercat să spele cu un utilaj o porțiune din strada Nicolae Tonitza.

Întrebat dacă dorește să ceară Primăriei Capitalei administrarea Centrului Vechi, Robert Negoiță a spus că intenția sa este „de a colabora cu municipalitatea” în problema Centrului Istoric.

„Noi trebuie instituțional să colaborăm, sunt anumite lucruri pe care Primăria Generală ni le sesizează nouă și anumite lucruri pe care noi le sesizăm Primăriei Generale. Pentru că trebuie să colaborăm instituțional și sper din suflet să găsesc înțelegere acolo (Primăria Capitalei, n.r.) și problemele găsite azi să le rezolvăm în cel mai scurt timp, pentru confortul și imaginea bucureștenilor”, a mai spus edilul Sectorului 3.

De asemenea, Robert Neegoiță a discutat cu reprezentanții firmei Rosal, care asigură curățenia pe străzile din Centrul Vechi, pentru includerea în programul de salubrizare a mobilierului urban, respectiv băncile și stâlpii de iluminat, precizând că va cere suplimentarea coșurilor de gunoi din această zonă.

Reprezentantul firmei Rosal a explicat că, în mod normal, curățenia pe arterele care alcătuiesc Centrul Vechi al Capitalei este asigurată în trei schimburi de către zece operatori de curățenie și utilajele aferente.

Acesta a precizat că pentru această acțiune specială de curățenie au fost folosite 15 utilaje și 30 de angajați.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini.)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”