Primarul Oprescu: Pe Pasajul Pipera se circulă într-o oră, două

Primarul Oprescu: Pe Pasajul Pipera se circulă într-o oră, două
Publicat: 30/04/2012, 16:20
Actualizat: 30/04/2012, 16:20

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat că traficul pe Pasajul Pipera va fi deschis luni, „într-o oră, două”, după ce reprezentantul constructorului a dat asigurări că lucrările sunt finalizate 100% din punct de vedere rutier.

Edilul Capitalei a mers, împreună cu reprezentanții constructorului și cu jurnaliștii, pe Pasajul Pipera, de la rampa dinspre strada Nicolae Caramfil, timp în care a ascultat explicațiile privind stadiul lucrărilor.

La jumătatea drumului, după ce constructorul a garantat că lucrările sunt finalizate, Oprescu a anunțat, la insistențele jurnaliștilor, că pasajul va fi deschis luni, „într-o oră, două”.

„Gata. Îi dăm drumul, de luni, într-o oră, două. N-am venit să fac poze, stați în stânga, în dreapta. Nu vreau cu panglici”, le-a spus primarul jurnaliștilor care îl întrebau dacă inaugurează pasajul.

Oprescu a adăugat că beneficiile Pasajul Pipera se vor vedea imediat, precizând că sunt 48.000 de mașini care intră prin Pipera în București și se duc spre Voluntari, iar investiția va fi pusă în valoare când autostrada A3 va deveni funcțională.

„Rămânem pentru micile finisări, dar acum circulația poate fi deschisă, acum îi dăm drumul. Vreau să le mulțumesc oamenilor pentru că au avut răbdare și au suportat șantierul … A fost și iarna asta grea, nu sunt scuze … dar asta e, acum e gata. Beneficiile or să se vadă imediat, sunt „, a mai spus Sorin Oprescu.

Cu același prilej, Oprescu a fost oprit de o femeie care a reclamat că strada pe care locuiește nu are apă și canalizare. „Sora mea, se rezolvă. Îi dau drumul la circulație aici și după aia rezolvăm și asta”, i-a spus edilul femeii, continuând: „Tu vezi să mergi la vot!”.

Tot în timpul vizitei la pasaj, Oprescu l-a întrebat pe reprezentantul constructorului dacă au fost instalate panouri antizgomot, ca pe Pasajul Basarab, și „ochișori”, referindu-se la semnalizatoarele reflectorizante din asfalt, și s-a interesat, de asemenea, dacă au fost plantați copaci în zonă.

Reprezentantul constructorului a precizat că singura problemă rămasă nerezolvată este legată de porțiunea de drum din fața Direcției Permise Auto a Poliției Rutiere, această zonă fiind, deocamdată, semnalizată cu balize.

Întrebat dacă a fost amendat constructorul pentru întârzierea lucrărilor, Oprescu a spus că nu au fost aplicate sancțiuni. El a precizat că, dacă ar fi fost vorba să dea sancțiuni, ar fi trebuit să se amendeze singur.

Întrebat dacă vor exista conflicte de trafic la ieșirea de pe Pasajul Pipera, Oprescu a răspuns: „O să stăm cu ochii pe semafoare, să vedem cum se circulă, mai ales la Nicolae Caramfil, acolo unde, oricât de mult ne-am dorit, nu am putut lărgi mai mult drumul deoarece pe partea stângă este biserica, iar pe partea dreaptă sunt case”.

În momentul în care, în locul primarului general, a vrut să răspundă unul dintre directorii de la Direcția Infrastructură a municipalității, Oprescu l-a atenționat: „Vă rog frumos, vă rog frumos, lăsați-mă să le răspund ca să vadă că am citit, că mi-am făcut treaba”.

„Nu am vrut să dăm oricum, am vrut să terminăm și localele, în octombrie s-a făcut un an de când s-a dat prima sapă. Noi am vrut să terminăm și localele, astfel încât circulația să se desfășoare normal după pasaj și, dacă vă aduceți aminte, anul trecut la buget mi-au tăiat și banii de pod. Cu ocazia asta vreau să le mulțumesc și constructorilor că au înțeles”, a mai spus Oprescu.

Întrebat despre testele de zgomot care trebuie efectuate, primarul Capitalei a explicat că are deja experiența cu Pasajul Basarab, „unde sesizările au fost făcute și, unde după măsurători, am găsit un singur apartament care avea un decibel în plus, și o să râdeți, însă era un apartament așezat cu fața spre spatele blocului”.

Sorin Oprescu a mai spus că și în cazul Pasajului Pipera vor cere permisiunea fiecărui proprietar din zonă pentru a intra în fiecare apartament și a testa nivelul de zgomot.

„Vezi ce loc am făcut? Ce zid frumos?”, l-a întrebat Oprescu pe reprezentantul constructorului, referindu-se la panourile antizgomot.

Pasajul Pipera, pe care municipalitatea anunțase că îl va inaugura spre finalul anului trecut, a fost construit pentru a se realiza supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu, pe de o parte, și a Căii Floreasca, pe de altă parte.

Pasajul are o lungime de peste 700 de metri, din care partea suspendată are 485 de metri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
S-a dat deja ORDIN de la Primărie. Devine complet GRATUIT. Nu se mai plătește niciun...
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice