Primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, infectat cu Covid-19: „Am avut febră și nu am mai simțit gustul pastei de dinți”

Primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, infectat cu Covid-19: „Am avut febră și nu am mai simțit gustul pastei de dinți”
Primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (FOTO: Facebook)
Publicat: 29/09/2020, 19:19
Actualizat: 29/09/2020, 19:30

Primarul orașului Sfântu Gheorghe (municipiul de reședință al județului Covasna), Antal Arpad, a anunțat, marți, pe Facebook că a fost depistat cu Covid-19. Edilul a precizat că a făcut testul după ce a avut febră și nu a mai simțit gustul pastei de dinți.

„Ieri am avut febră, iar în această dimineaţă (marți dimineața-n.r.) nu am simțit gustul pastei de dinți. Deoarece acestea sunt simptome ale infecției cu noul coronavirus, am făcut un test. Rezultatul a fost pozitiv. Mă simt puțin slăbit, dar per total sunt bine. Mâine mă duc la spital pentru o nouă examinare și bineînțeles că voi urma recomandările medicilor”, a scris edilul pe rețeaua de socializare.

El îi îndeamnă pe oameni să respecte regulile de prevenire.

Numărul infecțiilor este în creștere, așa că îndemn pe toată lumea să respecte regulile de prevenire”, a mai scris Antal Arpad, citat de Mediafax.

Studiu: 9 din 10 pacienţi vindecaţi de Covid rămân cu sechele. Care sunt cele mai întâlnite cu efecte secundare

Nouă din zece pacienţi vindecaţi de COVID-19 au declarat că s-au confruntat cu efecte secundare precum oboseala, simptome psihologice, dar şi pierderea mirosului şi a gustului, arată un studiu preliminar realizat în Coreea de Sud, informează Reuters.

În cadrul unui sondaj online la care au participat 965 de pacienţi vindecaţi de COVID-19, 879 dintre aceștia (91,1%) au răspuns că au suferit cel puţin un efect advers în urma bolii, a declarat Kwon Jun-wook, oficial în cadrul Agenţiei Coreene pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (KDCA).

Oboseala a fost cel mai frecvent efect secundar, întâlnit la 26,2% dintre participanţi, urmat de dificultate în concentrare, manifestată la 24,6%, a spus Kwon.

Alte simptome au inclus efecte secundare psihologice sau mintale, precum şi pierderea gustului şi a mirosului.

Alexandru Rafila: „Ne aflăm într-o transmitere comunitară intensă / Ar trebui să ne îngrijoreze”

Profesorul Alexandru Rafila a declarat, marți, că procentul foarte mare de cazuri depistate în ultima săptămână arată că ne aflăm într-o transmitere comunitară intensă, ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze.

„Este destul de mult! Practic, această medie de peste 1500 de cazuri, raportată în decursul unei săptămâni, se păstrează. Mai mult, procentul foarte mare de cazuri pozitive din totalul testelor efectuate duminică, peste 20%, arată faptul că discutăm de o transmitere comunitară intensă. Lucrul acesta trebuie să ne alerteze măcar, dacă nu chiar să ne îngrijoreze. Se coroborează și cu un avertisment pe care l-am primit, nu neapărat noi, e vorba de o informare făcută de Centrul European de Control al Bolilor care include România într-o listă de șapte țări cu riscuri mari în ceea ce privește evoluția viitoare a epidemiei cu noul coronavirus, pentru că discutăm de două probleme: un număr mare de cazuri și cu afectare serioasă a persoanelor din categoriile vulnerabile”, a declarat Alexandru Rafila pentru DC News.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase