Primarul sectorului 5 ar fi primit mită și contracte de publicitate acordate B1 TV și OTV. Reacția B1

Primarul sectorului 5 ar fi primit mită și contracte de publicitate acordate B1 TV și OTV. Reacția B1
Publicat: 14/03/2015, 07:32
Actualizat: 14/03/2015, 07:40

Marian Vanghelie, reținut joi seară de procurorii DNA, este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale primăriei de sector, potrivit unor documente ale anchetatorilor. În schimb, Vanghelie ar fi pretins și primit un „comision” de 20 la sută din valoarea contractelor, prin interpuși, cărora omul de afaceri le-a cedat mai multe bunuri.

Astfel, potrivit unor surse judiciare, un mod de plată al „comisionului” l-a constituit încheierea și plata unor contracte de publicitate în favoarea unor televiziuni indicate de Vanghelie.

În 2009, la solicitarea lui Vanghelie societățile controlate de Dumitru ar fi încheiat contracte de publicitate de 2 milioane de euro cu societatea Ocram Televiziune SRL, care opera postul OTV. Contractele nu au fost executate de televiziune, dar serviciile au fost plătite de firmele lui Dumitru, potrivit surselor citate.

Tot la solicitarea lui Vanghelie, firma Premier Palace SRL, controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de Marin Dumitru, a încheiat contracte de publicate în valoare de aproximativ 200.000 de euro cu B1 TV Channel SRL, operatorul postului de televiziune B1TV, au mai arătat sursele citate.

Reacția B1

B1 a precizat printr-un comunicat de presă că Societatea Premier Palace SRL a încheiat în anul 2012 un contract de prestări servicii publicitare cu B1 TV Channel SRL în valoare de 150.000 Euro+TVA, în baza căruia au fost difuzate pe postul de televiziune B1 TV spoturi și reportaje publicitare în perioada mai 2012-februarie 2013.

„Așa cum se întâmplă în cazul tuturor contractelor de publicitate încheiate de B1 TV, aceste difuzări s-au făcut în baza unor mediaplan-uri aprobate de client și care au fost respectate întocmai, dovadă fiind și monitorizările care atestă executarea de către B1 TV Channel SRL a tuturor condițiilor contractuale agreate între părți.

Contractul de publicitate, mediaplan-urile de difuzare a materialelor publicitare, factura emisă pentru serviciile prestate sunt documente care atestă într-o transparență totală legalitatea acestei tranzacții comerciale”, se arată în comunicatul B1.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, primarul Marian Vanghelie este suspectat că, începând din 2007, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obțină contracte cu primăria în valoare de 2 miliarde de lei, primind în schimb un „comision” de 20 la sută.

„Comisionul” era plătit de omul de afaceri prin intermediul unor persoane apropiate celor doi, respectiv Daniel-Nicolae Dinuț și Mircea-Sorin Niculae, văr al lui Vanghelie, spun anchetatorii în documentele citate.

„Comisionul” ar fi fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte nejustificate din punct de vedere comercial, în virtutea cărora firma Premier Palace SRL ar fi plătit sume semnificative de bani unor firme controlate, prin interpuși, de către Marian Vanghelie. Firmele beneficiare ar fi fost București S.A. și Fashion Brand Management S.R.L., la care era asociat Mircea-Sorin Niculae, cea din urmă fiind administrată în fapt de Oana Niculescu-Mizil, Calex Business S.R.L., controlată de Tiberiu Bodea, un apropiat al lui Vanghelie, și Economat Sector 5 S.R.L., al cărei director general este Laura Ciocan.

Pentru garantarea plății „comisionului” de 20 la sută din valoarea contractelor publice, Marin Dumitru ar fi cedat controlul societății comerciale Splai S.A., care are în proprietate numeroase clădiri și terenuri, unor persoane apropiate lui Vanghelie, respectiv Carlei Dinu și lui Adrian Murgoci, unchi al lui Vanghelie, potrivit unor surse judiciare.

Vanghelie, vărul său, Mircea Niculae, Adrian Murgoci, Laura Ciocan și soțul acesteia, Sorin Ciocan, au fost reținuți, joi seară, de procurorii DNA și prezentați, vineri seară, la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația