Primul român, suspectat de PROPAGANDĂ TERORISTĂ. Cine este „jihadistul” Luigi aka GeyGey, care căuta în 2012 „oameni happy”

Primul român, suspectat de PROPAGANDĂ TERORISTĂ. Cine este „jihadistul Luigi aka GeyGey, care căuta în 2012 „oameni happy

Tânărul Luigi Constantin Boicea este elev la un liceu din Craiova, iar anchetatorii au făcut percheziții la locuința acestuia, marți dimineață, în baza informațiilor că acesta ar face propagandă jihadistă, prin mesaje transmise pe internet.

Luigi Constantin Boicea este elev la Liceul Tehnologic Auto din Craiova, unde a intrat în 2013 cu media 6,33, conform portalului edu.ro.

Într-o postare pe un blog, el povestește că s-a convertit la Islam și și-a luat numele Omar al-Faruq, după ce l-a cunoscut pe un anume Omar Hamadi. El povestește că plănuia să își ia Bacalaureatul și carnetul de conducere, apoi să plece să studieze Islamul la Universitatea din Medina, Arabia Saudită.

Omar al-Faruq este numele unui fost terorist al-Qaeda, unul dintre locotenenții lui Osama bin Laden, care a fost ucis de trupele britanice la Basra, în Irak.

Elevul are mai multe postări în limba arabă pe diverse bloguri și forumuri obscure, folosind numele său real. În alte postări, făcute cu ani în urmă, el căuta oameni pentru a-și face o formație de rap. În 2012, Luigi scria pe un popular forum: „Salut sunt boicea luigi constantin. Dar mi se spune GeyGey, sau GeyPy! Sunt aici ca să caut câțiva oameni happy. Vreau să fac o trupă formată din 3 4 5 oameni care cantă rap bine”.

Tot în 2012, pe același forum, tpu.ro, Luigi spunea că a făcut fotbal, dar a fost nevoit să se lase pentru că are diabet zaharat tip 1. El îi întreba pe forumiști: „Sfătuiți-mă și pe mine mai concret, sănătate=Viață armonioasă sau Sport=Bani,Femei, Faimă, Etc.”.

Tânărul a fost ridicat și dus la audieri, iar de la locuința sa au fost ridicate documente, materiale de propagandă jihadistă și sisteme informatice.

Anchetatorii au informații că tânărul promova în mod sistematic, în mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de susținere a organizațiilor teroriste, filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar și materiale video cu mesaje de amenințare și folosire a unor mijloace de natură să pună în pericol viața și integritatea persoanelor, au precizat sursele citate.

Acțiunea este desfășurată de anchetatorii DIICOT, cu ajutorul SRI și cu suportul de specialitate al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din Poliția Română.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că acest caz este cunoscut la nivelul SRI, iar în acest moment ancheta a fost preluată de către DIICOT.

„Cazul care îl vizează pe cetățeanul român Boicea Luigi Constantin este cunoscut la nivelul SRI. În prezent, sunt desfășurate activități specifice de către DIICOT și din acest motiv SRI nu poate furniza la acest moment informații. SRI va reveni cu un comunicat oficial imediat ce acest lucru este posibil”, a spus Marincea.

Într-o declarație pentru Agerpres, Marincea este mai nuanțat:”Aveam cunoștință de activitatea de autoradicalizare a lui”.

Povestea islamistului Luigi și cum s-a „convertit” la Omar al-Faruq

„În numele lui Allah cel Milostiv. Pace, mila și binecuvântarea lui Allah”, este mesajul în limba arabă cu care tânărul de 17 ani suspectat de propagandă jihadistă și care și-a luat numele de Omar al-Faruq, după convertirea la islamism, își începe prezentarea pe blogul Gazda Islamică.

„Numele meu este Omar al-Faruq dupa ce a fost Luigi Constantin Boicea și am 16 ani și jumătate. M-am născut și am crescut creștin ortodox și am devenit muslman după ce am găsit adevărul”, scria tânărul, în ianuarie 2014, pe blogul Gazda Islamică, unde a postat și o fotografie cu el.

Tânărul ridicat de procurorii DIICOT marți dimineață povestește, în limba arabă, cum a devenit musulman.

„Am avut un prieten pe nume Omar Hamadi (…) care stăpânea bine limba română. (…) Mi-a spus despre evenimentele care au avut loc în Siria și pentru că am trăi într-o țară europeană nu am auzit despre aceste evenimente vreodată și, când am aflat ce s-a întâmplat cu el, m-am dus să fac unele cercetări pe această temă”, spune tânărul.

El povestește că a urmărit pe internet evenimentele din Siria și că într-o primă înregistrare a putut vedea armata lui Bashar al-Assad, care l-a șocat.

„După cinci luni de cercetare, am aflat ce s-a întâmplat în Siria și că nu reprezintă Islamul și apoi am încercat să găseasc musulmanii din Craiova/România și îi mulțumesc lui Allah că am găsit-o pe sora (Damian Maya)”, afirmă băiatul.

Tânărul spune că i-a povestit acesteia despre informațiile obținute și i-a spus că vrea să știe mai multe despre Islam, pentru a deveni musulman.

„Îi mulțumesc lui Allah, a fost de acord să mă învețe cum să devin musulman și după trei luni de predare a Islamului am devenit un alt om, un musulman. (…) Mulțumesc lui Allah că m-am oprit de la toate relele, cum ar fi fumatul, alcoolul, drogurile (…)”, mai scrie tânărul.

El mai povestește că i-a spus mamei sale despre cât de frumos este să fii musulman și au avut o discuție îndelungată pe această temă. De asemenea, spune că a avut de ales între relația cu tatăl său și islamism și a ales „viața cu Allah”.

„Am ales viața mea cu Allah. (Tatăl meu-n.r) mi-a spus o mulțime de cuvinte dure, că nu sunt fiul său și că el nu a avut niciun fiu. Acum, eu locuiesc cu bunicul meu și bunica mea”, mai scrie băiatul.

Tânărul povestește și despre planurile sale, după ce va împlini 18 ani: „La 18 ani, după finalizarea studiilor, voi lua bacalaureatul și permisul de conducere și apoi vreau să merg la Universitatea Islamică din Medina (cu voia lui Allah), în scopul de a salva Coranul Sfânt și cărțile Hadith și Islamul, în scopul de a cunoaște povestea completă și a devenit un predicator islamic”.

Băiatul obișnuia să intre și pe diverse forumuri, unele dintre acestea accesate de pasionați de jocuri pe calculator. Pe unul dintre acestea a scris, în iulie 2012, că nu mai vrea să depindă de părinții săi: „Vă salut pe toți membrii și vizitatorii acestui site. (…) am 14 ani și caut ca pe la 15 ani să nu mai depind de părinți. Am aflat că există și un serviciu în care tu esti tester de jocuri, pe scurt testezi jocuri. Am mai căutat chestii pe net să văd și am găsit că nu trebuie să ai studii superioare, ci doar 12 clase, bacu nu conteaza. Sunt din Craiova și cine mă poate ajuta sau are o idee despre ce vorbesc eu aici iî rog din suflet să își spună ideea. Am mai aflat că lucrezi 8 ore pe zi și esti plătit cu 100 de dolari pe oră”.

În 2012, când avea 14 ani, Luigi posta acest mesaj pe forumul tpu.ro: „Salut sunt boicea luigi constantin. Dar mi se spune GeyGey, sau GeyPy! Sunt aici ca sa caut cativa oameni happy. Vreau sa fac o trupa formata din 3 4 5 oameni care canta rap bine, si stie sa compuna. Daca vreti ma cautati pe skype voolume3. Dar neaparat sa aveti skype + microfon. Id meu de skype e : NathanXDC3. Hai salut”.

Tânărul provine dintr-o familie destrămată, tatăl fiind recent eliberat din penitenciar

Tânărul de 17 ani suspectat de propagandă jihadistă a renunțat în urmă cu doi ani la religia creștin-ortodoxă și a trecut la cea islamică și mergea frecvent „la o biserică musulmană”, el provenind dintr-o familie destrămată, tatăl său fiind recent eliberat din penitenciar.

Familia tânărului, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Auto din Craiova, spune că acesta a renunțat în urmă cu doi ani la religia creștin-ortodoxă și a trecut la cea islamică.

De asemenea, bunicul băiatului afirmă că acesta mergea frecvent „la o biserică musulmană”.

„Am aflat de doi ani, de atunci știu povestea, că s-a dus la biserica asta. Se ducea acolo, eu de unde să știu ce făcea … se închina. Am aflat că o ține într-una așa, că face 18 ani și că pleacă la Israel. De azi dimineață, de la șase sunt terminat. Strâng actele, cărțile (n.r. – procurorii). Ne zicea că îi place și tot neamul a încercat să îl convingă să renunțe, dar nu voia. Știam că se duce de doi ani la o biserică și ziceam că decât vagabont prin curte, mai bine se duce la o biserică, dar habar nu aveam ce biserică. Abia am aflat că e musulmană”, a declarat bunicul tânărului.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj susțin că tânărul nu avea un comportament suspect în timpul orelor de curs.

„Este o anchetă în derulare a organelor de cercetare și nu vă pot spune decât că în timpul orelor de curs nu a avut activități de acest gen (n.r. – propagandă jihadistă)”, a declarat, marți, Lavinia Craioveanu, inspector școlar general al ISJ Dolj.

Băiatul provine dintr-o familie destrămată, mama sa fiind angajată la Regia Autonomă de Transport Craiova, iar tatăl său fiind liberat recent din penitenciar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Jennifer Lopez și Ben Affleck în pragul divorțului? Actorul s-ar fi mutat deja din vila...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
(P) 8 Sfaturi pentru achiziţionarea primului tău apartament
×