Prințul Charles și-a cumpărat o nouă casă în România și deține acum patru proprietăți în satul covăsnean Valea Zălanului

Prințul Charles și-a cumpărat o nouă casă în România și deține acum patru proprietăți în satul covăsnean Valea Zălanului
Publicat: 01/06/2013, 14:07
Actualizat: 05/07/2013, 12:08

Prințul Charles, care se află află într-o vizită privată în Transilvania, are patru case în satul covăsnean Valea Zălanului, ultima cumpărată în primăvara acestui an, a declarat primarul din comuna Malnaș, Kasleder Jozsef, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Prințul Charles, moștenitorul coroanei Marii Britanii, a înnoptat, vineri, la una dintre proprietățile lui din Valea Zălanului, din comuna Malnaș, județul Covasna, și urmează ca duminică seară să se întâlnească și cu primarul comunei Malnaș, Kasleder Jozsef.

Primarul comunei Malnaș, Kasleder Jozsef, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că Prințul Charles a mai achiziționat, în primăvara acestui an, o casă mică în satul Valea Zălanului, aflată în imediata vecinătate a proprietăților pe care le deține deja. Este vorba de o casă din cărămidă, cu două camere și o bucătărie.

Kasleder a precizat că, în prezent, Prințul Charles deține patru case în satul Valea Zălanului, lucrările de renovare fiind începute și la cea achiziționată în acest an.

Kasleder a afirmat că faptul că moștenitorul tronului Marii Britanii a optat pentru această zonă ar putea contribui foarte mult la dezvoltarea ecoturismului și a agriculturii tradiționale.

„Este vina noastră că nu am reușit încă să construim pe acest brand. Faptul că Prințul Charles a investit în această zonă ar putea contribui foarte mult la dezvoltarea ecoturismului, a gospodăriilor bio. Nu este nevoie de investiții mari, ci de un proiect pentru a sprijini localnicii care se ocupă de agricultura tradițională, care produc produse locale”, a spus primarul.

Kasleder Jozsef a spus că duminică seară se va întâlni cu Prințul de Wales.

Moștenitorul coroanei britanice a cumpărat, în ultimii ani, trei proprietăți în satul Valea Zălanului, între care și o căsuță cu două încăperi și o bucătărie, veche de peste o sută de ani. Cele trei case, aflate la capătul satului, au fost renovate.

Prințul Charles a ajuns, joi după-amiază, cu o cursă charter privată, pe Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureș, el fiind întâmpinat de directorul aeroportului, Peti Andras, și de oficialități de la ambasada britanică. Aeronava privată a venit de la Londra, Prințul Charles fiind preluat de la aeroport de o mașină a oficialităților britanice.

De la aeroportul mureșean, Prințul Charles a plecat spre Micloșoara, în județul Covasna, la domeniul contelui Kalnoky Tibor, unde a fost găzduit în noaptea de joi spre vineri.

Vineri, Prințul Charles a vizitat localitatea mureșeană Archita, discutând cu șeful Consiliului Județean Mureș și cu personalități medicale despre inventarierea și păstrarea patrimoniului transilvănean, respectiv despre înființarea unei clinici în zonă.

În cursul vizitei private, Prințul Charles ar urma să meargă și la Viscri.

Prințul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private, în județele Mureș, Covasna, Harghita și Brașov.

Ultima vizită a Prințului Charles în România a avut loc în iunie anul trecut, când a mers în localitățile Apold, Daia și Saschiz. La Saschiz, moștenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume – fructe, iar în localitatea Daia a vizitat o plantație de flori a unei fundații specializate în biodiversitate. Tot atunci, Prințul Charles a avut o întâlnire cu președintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun