Prințul Paul și prințesa Lia, EXECUTAȚI SILIT

Prințul Paul și prințesa Lia, EXECUTAȚI SILIT
Publicat: 10/09/2015, 13:09

Executarea silită se face în baza unei decizii definitive pronunțate de Curtea de Apel București în 16 iunie 2015.

Joi, executorul judecătoresc a mers la locuința prințului Paul pentru a evalua bunurile astfel încât să se stabilească dacă acestea pot fi valorificate ca să poată fi recuperat prejudiciul.

Înalta Curte de Justiție – Divizia Queen’s Bench a decis, la 2 iunie 2010, ca prințul Paul de România și prințesa Lia a României să-i plătească lui Marco Houston 1,8 milioane de lire sterline.

Decizia a fost luată în urma acțiunii în instanță a lui Marco Houston, editorul publicației Royalty Magazin , care a susținut că i-a împrumutat pe prințul Paul și prințesa Lia cu suma de 1,8 milioane de lire, pe care aceștia nu au mai înapoiat-o, potrivit stirileprotv.ro.

Pe 14 octombrie 2014, Tribunalul București a recunoscut decizia instanței britanice și a încuviințat executarea acesteia pe teritoriul României. Curtea de Apel București a menținut în 16 iunie 2015 decizia Tribunalului, dând o decizie definitivă în sensul punerii în executare a hotărârii Curții britanice.

Prințul Paul a susținut, într-un comunicat transmis prin biroul său de presă, că nu are cunoștință despre procesul de la Londra, unde nu ar fi fost citat.

El a mai afirmat că Marco Houston este cel care îi datorează suma de 2.018.568 de lire sterline, în baza unui contract de împrumut autentificat de notarul public John Bower din Londra, în data de 8 octombrie 2007 și garantat cu o ipotecă instituită asupra unui imobil al lui Houston din Londra.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase