Probleme pentru șefii Spitalului de Pediatrie din Pitești. Ce a descoperit Corpul de control al premierului

Probleme pentru șefii Spitalului de Pediatrie din Pitești. Ce a descoperit Corpul de control al premierului
Publicat: 26/02/2016, 20:38
Actualizat: 26/02/2016, 21:30

„Corpul de control al primului-ministru a efectuat, în perioada 18-26 februarie 2016, verificări în legătură cu situația copiilor cu afecțiuni grave, transferați de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Maria Sklodowska Curie. Concluziile preliminare ale acțiunii de verificare în Argeș arată că există probleme de ordin administrativ, cel puțin la Spitalul de Pediatrie Pitești, care a raportat constant, din ianuarie anul trecut și pană în februarie 2016, că nu există infecții nosocomiale în spital, deși nu s-a efectuat nicio analiză”, informează Guvernul printr-un comunicat remis vineri Agenției MEDIAFAX.

Potrivit Corpului de control al premierului, în perioada 24.02.2016 – 25.02.2016 au mai fost internați la Spitalul de Urgență pentru Copii ”Maria Sklodowska Curie” un număr de 4 copii, cu vârste între 4 luni și 1 an și 4 luni, cu afecțiuni grave ale aparatului digestiv, pentru care a fost efectuat testul rapid Escherichia Coli enterohemoragic verotoxină 1 și 2, rezultatul fiind pozitiv.

La data de 26.02.2016 la același spital erau internați un număr de 9 copii, dintre care unul la Secția Anestezie și Terapie Intensivă, 6 la Secția Nefrologie și 2 la Secția de Gastroenterologie.

„Spitalul de Pediatrie Pitești nu a avut încadrat un medic epidemiolog care să coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere și Control al infecțiilor nosocomiale. În perioada 01.01.2015 – 16.02.2016, reprezentanții Spitalului de Pediatrie Pitești au consemnat în Registrul de infecții nosocomiale, lunar, faptul că nu a fost identificată nici o infecție nosocomială, deși în perioada de referință au fost recoltate probe de autocontrol doar în 3 zile, respectiv în din lunile februarie și martie 2015, și într-o zi din luna februarie a acestui an, după internarea mai multor copii cu afecțiuni și după decesul a 3 dintre aceștia. Până la data redactării notei de informare a Corpului de control al primului-ministru, din 25 februarie, privind verificările efectuate, entitățile în cauză au răspuns parțial solicitărilor acestei instituții”, se arată în documentul citat.

Totodată se menționează că acțiunea de documentare va continua până la obținerea tuturor datelor necesare formulării unor concluzii fundamentate cu privire la modalitatea de acordare a tratamentului medical copiilor transferați cu afecțiuni grave de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Maria Sklodowska Curie”, precum și cu privire la modalitatea în care entitățile publice competente au investigat și stabilit cauzele îmbolnăvirii acestora.

Verificările vor fi efectuate în colaborare cu Corpul de control al ministrului Sănătății, în vederea clarificării măsurilor (analize, diagnostic, internare etc.) luate de personalul medical din cadrul Spitalul de Pediatrie Pitești și Spitalul Județean de Urgență Pitești-Argeș cu privire la cazurile copiilor diagnosticați cu patologie digestivă, a cauzelor care au provocat apariția patologiilor digestive la copiii din județul Argeș, a cauzelor care au provocat decesul copiilor din județul Argeș transferați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Maria Sklodowska Curie”, precum și dacă există infecții nosocomiale la spitalele din județul Argeș.

Ministrul Sănătății a cerut public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitești sau demiterea acesteia de către autoritățile publice locale, ca urmare a situației copilului din localitatea Mioveni, consultat în mai multe spitale din Capitală, deși situația lui era cunoscută încă de acum 11 zile de medicii din Pitești.

Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie, a declarat joi pentru corespondentul MEDIAFAX că nu are de gând să-și dea demisia din funcție și că ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, poate să îl demită, dacă așa consideră că se va rezolva situația.

„Eu nu îmi dau demisia, mă consider nevinovat. Să mă demită ministrul, dacă așa consideră că se rezolvă situația. Mai au să mă facă și criminal. M-am săturat de linșajul ăsta. Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi. Ce mă doare cel mai mult, pentru că și eu sunt medic pediatru, este faptul că sunt niște copii care au murit. Toți copiii au fost tratați cum trebuie”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale