Procurori: Patronul Green Hours nu înregistra banii de pe chirii, marfă și bilete pentru spectacole

Procurori: Patronul Green Hours nu înregistra banii de pe chirii, marfă și bilete pentru spectacole
Publicat: 06/09/2012, 15:20
Actualizat: 01/11/2012, 11:13

Patronul clubului bucureștean Green Hours, Voicu Rădescu, nu a înregistrat în contabilitate, timp de peste un an, veniturile din chirii, vânzarea unui stoc de marfă și vânzarea de bilete pentru spectacole, potrivit procurorilor bucureșteni.

Tribunalul București a dat publicității motivarea deciziei prin care a dispus ca Rădescu să fie cercetat în libertate.

În documentul citat, instanța redă parțial referatul procurorilor de la Parchetul Tribunalului București, prin care aceștia au solicitat arestarea preventivă a patronului de la Green Hours.

Astfel, procurorul a arătat că Rădescu, „în perioada martie 2011- iunie 2012, a încasat de la SC GF SRL suma de 148.500 de lei și nu a înregistrat-o în evidențele contabile, producând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 44.280 de lei”.

Acuzarea a mai arătat că patronul Green Hours „nu a înregistrat în evidențele contabile veniturile obținute din vânzarea unui stoc de marfă în valoare de 613.074,03 de lei, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu sumele de 119.726,41 de lei (TVA de plată) și 43.515,30 de lei (impozit pe profit) și că nu a evidențiat în actele contabile suma de 64.425 de lei, obținută din vânzarea de tichete pentru diverse spectacole, pentru perioada februarie-iunie 2012, prejudicind bugetul consolidat al statului cu suma de 10.308 de lei”.

Procurorul a mai arătat în instanță, la momentul discutării propunerii de arestare, că Rădescu este cercetat pentru evaziune fiscală în modalitatea prevăzută de articolul 9 alineatul 1 litera b din Legea 241/2005, constând în aceea că, în perioada martie 2011 – iunie 2012, a realizat venituri prin firma pe care o administrează din chirii, vânzarea unui stoc de marfă si vânzarea de bilete pentru spectacole, venituri pe care nu le-a înregistrat în evidența contabilă, cu consecința unui prejudiciu la bugetul de stat rezultat din neplata TVA și impozitului pe profit în cuantum de 217.899 lei.

Potrivit procurorilor, Rădescu a recunoscut că au existat o serie de nereguli care ar fi putut avea drept consecință neînregistrarea unor venituri ori neîntocmirea la timp și în mod necorespunzător a evidențelor contabile la societatea sa.

Referitor la pericolul concret pentru ordinea publică, procurorul a arătat instanței „că este vorba de o faptă comisă în mod repetat – trei acte materiale – precum și faptul că prejudiciul are un cuantum ridicat și nu a fost acoperit”.

Voicu Rădescu, patronul clubului bucureștean Green Hours, este cercetat în libertate pentru evaziune fiscală, după ce Tribunalul București (TB) a respins, în 30 august, propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Rădescu a fost prezentat instanței de procurorii de pe lângă TB, însă judecătorul a respins propunerea de arestare preventivă.

Patronul clubului Green Hours, Voicu Rădescu, eliberat din lipsa probelor și pentru referințele sale

Patronul clubului bucureștean Green Hours, Voicu Rădescu, a fost eliberat de instanță, după ce procurorii au propus arestarea preventivă într-un dosar de evaziune fiscală, pentru că acuzarea a adus doar „date” din care rezultă o presupunere, se arată în motivarea instanței.

Tribunalul București a dat publicității motivarea deciziei prin care a hotărât cercetarea în stare de libertate a lui Rădescu.

În documentul citat, judecătorul Tribunalului, Mihail Udroiu, arată că „față de natura procedurii în care se solicită luarea măsurii arestării preventive a inculpatului, nu se poate pronunța decât cu privire la temeinicia propunerii Parchetului, fără a putea face aplicarea sancțiunii nulității absolute sau relative a actelor și măsurilor procedurale dispuse în cursul urmăririi penale ori a sancțiunii excluderii probelor nelegal sau neloial administrate”.

Magistratul mai arată că „în cauză există numai date (indici temeinici în sensul art. 681 C.proc.pen.) din care rezultă presupunerea rezonabilă că inculpatul Voicu Rădescu în calitate de … al S.C. ACS SRL, în perioada martie 2011- iunie 2012, nu a evidențiat în contabilitate sumele de bani încasate de la SC GF SRL, nu a înregistrat în evidențele contabile veniturile obținute din vânzarea unor stocuri de marfă precum și din vânzarea de tichete pentru diverse spectacole, pentru perioada februarie-iunie 2012”.

Instanța a constatat, totodată, că „la acest moment procesual, din înscrisurile înaintate de procuror, nu se poate stabili, la nivelul unei prezumții rezonabile, cuantumul efectiv al prejudiciului ce ar putea fi produs prin faptele de care este acuzat inculpatul”.

Judecătorul mai notează în motivare că, față de natura și modalitatea concretă de săvârșire a faptelor de care este acuzat Rădescu, de imposibilitatea stabilirii în linii generale a unui prejudiciu, de lipsa antecedentelor penale ale acestuia, de atitudinea sa procesuală, în sensul că s-a prezentat în fața organelor de urmărire penală ori de câte ori a fost chemat și de starea de sănătate, nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de normele penale în vigoare pentru arestarea patronului Green Hours.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din...
Câți bani a plătit un român pentru 3 mici și o ciorbă de burtă, într-un...
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal...
'Furnicuța' Laura Cosoi, însărcinată pentru a 4-a oară, așa cum nu ați mai văzut-o! Ce...
Andreea Marin a SLĂBIT enorm! Acum arată la fel ca-n tinerețe, când a fost ofertată...
Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată. Tradiţii şi superstiții în prima duminică după Paşte
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Imaginile în care Novak Djokovic a fost lovit cu o sticlă în cap după meci!...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Avertizare ANM: Cod galben de ploi şi vânt în mai multe judeţe
Ce nu face NICIODATĂ cu BANII cel mai TARE economist al lumii?
Schimbare pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Decizia oficială a intrat deja în vigoare
Românii, striviți de inflație. 3 produse care au explodat
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Aurora boreală a captivat din nou globul, după o furtună solară istorică. Cum s-a văzut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Un strămoș al vacilor cântărea doar 450 de grame