Procurorii cer ARESTAREA judecătorului Sever Dumitrașcu, acuzat că A LOVIT CU MAȘINA un copil de trei ani, apoi A FUGIT. Starea de sănătate deteriorată invocată – contrazisă de actele medicale

Procurorii cer ARESTAREA judecătorului Sever Dumitrașcu, acuzat că A LOVIT CU MAȘINA un copil de trei ani, apoi A FUGIT. Starea de sănătate deteriorată invocată - contrazisă de actele medicale
Publicat: 05/05/2012, 17:58
Actualizat: 05/05/2012, 17:58

Procurorii Parchetului instanței supreme l-au reținut pe judecătorul Sever Dumitrașcu și cer, sâmbătă, instanței Curții de Apel București arestarea preventivă a magistratului pentru 29 de zile, fiind acuzat că a lovit cu mașina un copil de trei ani, apoi a părăsit locul accidentului.

Sever Dumitrașcu, judecător la Tribunalul Mehedinți, este cercetat de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție după ce, în 3 mai, a intrat cu mașina pe o stradă cu „acces interzis” din Drobeta-Turnu Severin și a accidentat un copil în vârstă de trei ani, apoi a părăsit locul faptei.

Imediat după accident, un trecător aflat în zonă a apelat serviciul de urgență, copilul fiind transportat la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, în prezent având piciorul în gips și fiind în afara oricărui pericol, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului instanței supreme remis, sâmbătă, agenției MEDIAFAX.

Judecătorul Sever Dumitrașcu a fost găsit de polițiști vineri, la Spitalul Județean din Timișoara, unde era internat la secția de Cardiologie, fiind dus la București pentru audieri.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul instanței supreme au dispus, vineri, reținerea pentru 24 de ore a judecătorului Dumitrașcu.

Instanța Curții de Apel București urmează să ia în discuție, sâmbătă, propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Sever Dumitrașcu.

Procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic și informatic al Serviciului Român de Informații și de suportul polițiștilor din Mehedinți și Timișoara pentru localizarea și aducerea lui Sever Dumitrașcu la sediul Parchetului instanței supreme.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a încuviințat, vineri, reținerea și arestarea judecătorului Sever Dumitrașcu, de la Secția de contencios a Tribunalului Mehedinți.

Judecătorului Dumitrașcu, în vârstă de 66 de ani, îi fusese admisă cererea de a mai sta un an în magistratură, deși împlinise vârsta de pensioare.

Bunica micuțului a declarat că băiatul (de etnie romă-n.r.) se juca în parcul din apropierea Consiliului Județean Mehedinți, iar la un moment dat l-a auzit plângând, observând că fusese lovit de un autoturism. „Șoferul era beat mort, după cum vorbea și cum se legăna. S-a urcat în mașină, a zis că parchează și a plecat. Nu l-a oprit nimeni”, a mai spus bunica.

Tatăl copilului, ajuns și el la locul accidentului, a declarat că șoferul vinovat a plecat de sub ochii săi, un polițist din cadrul Serviciului de Ordine Publică fiind primul ajuns la fața locului și care i-a permis să părăsească zona.

Ulterior, autoturismul a fost identificat ca aparținând judecătorului Sever Dumitrașcu din Drobeta-Turnu Severin, care este și vicepreședinte al Biroului Electoral Județean, ce își desfășoară activitatea în clădirea Consiliului Județean Mehedinți.


UPDATE: Starea de sănătate grav deteriorată invocată de Dumitrașcu este contrazisă de actele medicale

Starea de sănătate grav deteriorată invocată de judecătorul Sever Dumitrașcu pentru a justificat internarea lui la spitalul din Timișoara este contrazisă de actele medicale depuse la dosar, arată procurorii, care spun că acesta trebuie arestat întrucât a fugit de la locul accidentului.

Procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ) l-au reținut pe judecătorul Sever Dumitrașcu și cer, sâmbătă, instanței Curții de Apel București arestarea preventivă a magistratului pentru 29 de zile, fiind acuzat că a lovit cu mașina un copil de trei ani, apoi a părăsit locul accidentului.

Judecătorul Sever Dumitrașcu a fost găsit de polițiști vineri, la Spitalul Județean din Timișoara, unde era internat la secția de Cardiologie, fiind dus la București pentru audieri.

Procurorii arată, în referatul cu propunere de arestare preventivă, că, potrivit declarațiilor martorilor, Sever Dumitrașcu a coborât din mașina sa după ce l-a accidentat pe copil, a stat lângă acesta până la sosirea ambulanței, după care a părăsit locul faptei înainte de venirea polițiștilor.

Totodată, unul dintre martori a declarat că mașina judecătorului era oprită pe partea stângă a drumului, la doi-trei metri de locul în care se afla copilul, iar când s-a apropiat de Sever Dumitrașcu, în timp ce discuta cu acesta a constatat că mirosea a alcool.

Polițiștii l-au căutat pe judecătorul Sever Dumitrașcu începând de joi după-amiază, la domiciliul lui, al fiilor săi, în spital și în alte locuri publice din Drobeta-Turnu Severin, fiind găsit abia vineri, la Spitalul Clinic Județean de Urgență, unde a fost internat între orele 7.17 și 13.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum salvăm planeta alegând să consumăm un alt tip de pește decât cel de obicei?