Procurorul Angela Nicolae, trimisă în judecată după ce a cerut mită aproape 88.000 de lei

Procurorul Angela Nicolae, trimisă în judecată după ce a cerut mită aproape 88.000 de lei
Publicat: 18/12/2013, 14:40

Procurorul Angela Nicolae, alături de fiul ei și alți doi oameni de afaceri, au fost trimiși în judecată, miercuri, de procurorii DNA, după ce ea a cerut aproape 88.000 de lei pentru a intereveni în mai multe dosare, arată Direcția Națională Anticorupție (DNA), într-un comunicat de presă.

Conform rechizitoriului întocmit în această cauză, în perioada martie-septembrie 2012 și în ziua de 16 noiembrie 2012, dar și în mod repetat, în cursul acestui an, Angela Nicolae ar fi cerut de la omul de afaceri Rami Ghaziri, direct și prin intermediul fiului său Daniel Nicolae, mai multe sume de bani. În total, ea ar fi pretins de la Ghaziri aproape 112.000 de lei și 1.500 de euro din care a primit prin intermediul fiului său, în total 82.215,64 de lei.

În schimbul banilor, spun anchetatorii, magistratul a promis că va interveni pe lângă judecătorii din cadrul Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) și pe lângă magistrați procurori, astfel încât să îi determine să pronunțe hotărâri favorabile lui Rami Ghaziri și firmei sale.

„Promisiunea de intervenție pe lângă judecătorii CEDO avea în vedere un dosar privind o sesizare formulată de SC Avicola Crevedia SA (administrată de Ghaziri Rami), iar promisiunea de intervenție pe lângă magistrații români viza un dosar penal, format în baza sesizării Gărzii Financiare, înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița și declinat ulterior la DNA – Serviciul Teritorial Ploiești”, potrivit procurorilor anticorupție.

Conform sursei citate, între 28 mai și 12 iulie, fostul procuror al Parchetului general a cerut și a primit de la Sorin Gheorghe, trimis și el în judecată, în trei tranșe, suma de 4.500 lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă prim procurorul parchetului de pe lângă o judecătorie și îl va determina să adopte o soluție favorabilă față de un cunoscut al omului de afaceri. Persoana pentru care urma să intervină era cercetată penal într-un dosar aflat pe rolul acelei unități de parchet, pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

„În luna august 2013, inculpata Nicolae Eugenia Angela a primit de la inculpatul Gheorghe Sorin, în baza unei înțelegeri infracționale anterioare, suma de 1.000 lei pentru intervenția făcută pe lângă un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul Rutier, în scopul de a-l determina să nu-l sancționeze pe Gheorghe Sorin care fusese depistat în timp ce transporta, cu un autoturism, animale, fără documente de proveniență”, spun anchetatorii DNA.

În acest dosar, procurorii anticorupție au pus sechestru pe un imobil, ce îi aparține Angelei Nicolae, pentru a acoperi suma de 87.715,64 de lei, bani pe care ea i-ar fi primit sub formă de mită.

Fostul procuror este acuzat de anchetatori de trafic de influență. Alături de ea, a mai fost deferit justiției și fiul său, Daniel Nicolae, acuzat de complicitate la infracțiunea de trafic de influență în formă continuată, dar și oamenii de afaceri Rami Ghaziri și Sorin Gheorghe, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență în formă continuată.

Dosarul urmează să fie soluționat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Angela Nicolae și fiul ei au fost arestați în 29 octombrie, după ce procurorii DNA au identificat o rețea de evaziune fiscală în domeniul alimentar, care ar fi prejudiciat statul român cu peste 70 de milioane de euro. În acest dosar cercetările sunt continuate de anchetatori, în el fiind implicați mai mulți oameni de afaceri, printre care și milionarul Justin Paraschiv.

În aceeași zi în care a fost arestată, secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus suspendarea din funcția de magistrat a Angelei Nicolae, procuror șef de birou în Parchetul instanței supreme. Ulterior, în 10 decembrie, CSM a luat act de cererea de demisie înaintată de Angela Nicolae.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier