Procurorul Tomiță Neagu, deferit justiției pentru corupție, împreună cu alte patru persoane

Procurorul Tomiță Neagu, deferit justiției pentru corupție, împreună cu alte patru persoane
Fostului prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu Tomiță Neagu, acuzat că ar fi primit un teren drept mită în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare ale primarului din Jilava, Adrian Mladin, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, informează DNA.
Publicat: 17/04/2013, 16:19
Actualizat: 10/02/2019, 20:34

Fostului prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu Tomiță Neagu, acuzat că ar fi primit un teren drept mită în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare ale primarului din Jilava, Adrian Mladin, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, informează DNA.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în același dosar au fost deferiți justiției soția lui Neagu, Olimpia Neagu, ofițer specialist din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, procurorul Dumitru Vlad, care lucra la Parchetul de pe lângă Tribunalul București la data comiterii faptelor, avocatul Adrian Richartt Zamfirachi, de la Baroul București, suspendat din funcție, și Ovidiu Szasz.

În perioada 2009-2010, arată DNA, în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, Tomiță Neagu, cu complicitatea soției, a avocatului Zamfirachi și a lui Szasz, a pretins, a primit și a acceptat, de la o persoană denunțătoare (primarul Adrian Mladin – n.r.), cu titlu de mită, mai multe bunuri pentru a fi soluționate dosarele penale, aflate în lucru pe rolul unității de parchet pe care o conducea, în care denunțătorul era cercetat în calitate de primar sau dosare constituite ca urmare a sesizărilor formulate de denunțător.

Astfel, potrivit procurorilor, Tomiță Neagu și soția sa Neagu Olimpia au primit un teren intravilan de 1.000 de o mie de metri pătrați, un sejur de aproape 3.300 de euro la Beverly Hills și un televizor de 8.300 de lei.

Un alt teren, învecinat cu cel primit de soții Neagu și cu aceeași suprafață, a revenit avocatului Zamfirachi, mai precizează DNA.

Și procurorul Dumitru Vlad a acceptat de la primarul Mladin un teren, tot de 1.000 de metri pătrați, situat lângă primele două, acesta fiindu-i oferit, potrivit DNA, pentru a soluționa, în mod favorabil edilului, un dosar penal constituit ca urmare a unei plângeri formulate de acesta. Pentru a disimula adevărata proveniență a acestui terenului, plătit în realitate de denunțător, procurorul s-a folosit de o persoană interpusă, mai precis de mama sa, Vlad (Rădulescu) Niculina, care a semnat contractul de vânzare-cumpărare.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpaților Neagu Tomiță Ionuț, Neagu Olimpia, Vlad Dumitru Cătălin și Zamfirachi Adrian Richartt.

În acest dosar, Tomiță Neagu se află în arest preventiv din 24 ianuarie, în timp ce Olimpia Neagu, Dumitru Vlad, Adrian Richartt Zamfirachi și Ovidiu Szasz au primit interdicție de a părăsi țara.

Prin același rechizitoriu, precizează DNA, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărirea penală a învinuitei Vlad (Rădulescu) Niculina pentru infracțiunile reținute în sarcina sa având în vedere că, din actele de urmărire penală efectuate, procurorii au stabilit că aceasta nu a avut nicio contribuție la înțelegerea infracțională dintre inculpați.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii