Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel vrea postul de rector al Universității de Medicină „Carol Davila” din București. Cu ce proiect candidează la concursul din 10 februarie

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel vrea postul de rector al Universității de Medicină „Carol Davila din București. Cu ce proiect candidează la concursul din 10 februarie
Publicat: 05/02/2020, 10:08

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel s-a înscris în concursul pentru ocuparea funcției de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București cu un proiect de management pentru perioada 2020-2024 prin care propune digitalizarea UMF și pregătirea universității pentru secolul al XXI-lea, cu ajutorul inteligenței artificiale, devenind o placă turnantă pentru dezvoltarea cercetării,dar și înființarea poziției de architect IT și înființarea unei platforme UMF România, menită să faciliteze colaborarea între universitățile de profil din țară.

De asemenea, managerul Institutului Matei Balș propune, în proiectul său intitulat „Să construim împreună Universitatea de Medicină pentru secolul XXI”, stabilirea de noi parteneriate în cercetarea științifică prin realizarea de conexiuni cu Parcul Științific Măgurele (Măgurele Science Park), în vederea dezvoltării de noi proiecte de cercetare, aliniate la cele mai noi progrese în domeniu, precum și facilitarea includerii în tematicile lucrărilor de diplomă a mai multor activități de cercetare.

Totodată, potrivit proiectului de management, un loc important în următorii patru ani îl vor avea studenții.

„Îmi propun crearea unui grup de lucru format din cadre didactice, cercetători și studenți cu spirit inovativ, găzduit de un spațiu fizic și, respectiv, un grup virtual destinat în mod exclusiv dezvoltării ideilor inovative, care să ajute UMF să progreseze în mod sustenabil. Grupul va propune Senatului UMF, periodic, cea mai bună idee selectată, în scopul evaluării și deciziei privind includerea acesteia în planul operațional de dezvoltare a universității”, afirmă prof.dr. Streinu Cercel.

Adrian Streinu-Cercel – scurtă biografie

Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel este absolvent al UMF Carol Davila, promoția 1982. Și-a început cariera didactică în cadrul universității, fiind profesor universitar din anul 2005, precum și conducător de doctorat, membru al Academiei de Științe Medicale din România, membru al Academiei de Medicină Dentară din Paris (Franța), membru Honoris Cauza al mai multor universități de profil din țară și străinatate.

Pe plan managerial, este diplomat ACODESS (Association de Coopération pour le Développement des Services de Santé), manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și șeful disciplinei de Boli Infecțioase I – INBIMB din cadrul UMF „Carol Davila”.

De-a lungul carierei sale profesionale, prof.dr. Adrian Streinu Cercel a deținut mai multe poziții de conducere, inițial ca director al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Colentina, apoi ca manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr. Matei Balș” și secretar de stat pentru Sănătate Publică și Asistență Medicală din Ministerul Sănătății, unde a gestionat problematica pandemiei de gripă cu virusul gripal AH1N1.

În cadrul UMF „Carol Davila” a candidat și a câștigat concursurile pentru funcțiile de secretar științific, respective președinte al Senatului Universitar – fiind astfel primul președinte al Senatului Univesitar al UMF „Carol Davila”.

Aseară, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a fost invitat la o ediție specială „Marius Tucă Show”, în care cei doi au discutat despre epidemia de gripă din România și coronavirusul din China.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Lovitură pentru cei care vor să cumpere mașini SECOND-HAND. Ce s-a discutat în spatele ușilor...
Mister pentru pensionari. Cum se fac calculele și cu cât le cresc veniturile
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Numărul căsătoriilor din China a crescut pentru prima oară în ultimii 10 ani