Profesor universitar de la Medicină, fost prodecan, reținut după ce ar fi luat mită de la studenți. El este și pastor al unei biserici neoprotestante

Profesor universitar de la Medicină, fost prodecan, reținut după ce ar fi luat mită de la studenți. El este și pastor al unei biserici neoprotestante
Publicat: 09/02/2013, 16:10
Actualizat: 20/05/2015, 01:16

Un nou caz de luare de mită în universități s-a înregistrat ieri. Doctorul Onisâi Lazăr, prof. univ. la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Transilvania din Brașov, a fost prins în flagrant vineri la amiază, în timp ce primea o șpagă de 700 de lei de la o polițistă care s-a dat drept studentă.

Polițista, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Brașov, s-a dat drept studentă și l-a contactat pe profesor pentru a o promova la examenul de anatomie-embriologie pe care aceasta urma să îl susțină zilele acestea.

Potrivit anchetatorilor, „tranzacția” a avut loc în mașina profesorului, căruia „studenta” i-a dat 700 de lei, la care urma să mai adauge încă 300 de lei în cel mult două săptămâni după promovarea examenului. În schimbul banilor, dascălul i-a dictat așa-zisei studente patru subiecte gata rezolvate, spunându-i să le memoreze și la examen să vorbească numai despre acestea, indiferent de subiectele pe care le-ar fi avut pe biletul de examinare.

Imediat după flagrant, polițiștii și un procuror al Parchetului Tribunalului Brașov au făcut și o percheziție la domiciliul profesorului, de unde au ridicat o serie de documente – agende și liste cu nume de studenți și subiecte de examen rezolvate, cataloage de examene etc. – precum și suma de aproape 10.000 de lei.

Vineri seară, după aproape zece ore de audiere, pe numele dascălului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei după-amieze să fie prezentat Tribunalului Brașov cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile sub acuzația de luare de mită, infracțiune pentru care riscă până la 12 ani de pușcărie.

Polițiștii și procurorii susțin că profesorul Onisâi (57 de ani) ar fi avut „tarif fix” în materie de șpagă: 1000 de lei examenul, din care 7-800 de lei „arvună”, iar restul după promovarea examenului. Pe lângă flagrantul de vineri, acesta mai este acuzat și pentru o altă luare de mită, în urma autodenunțului unui student din anul II, care a declarat că i-a dat dascălului 800 de lei pentru promovarea examenului, după aceeași „metodologie”. Amenințat că, dacă nu dă rapid și restul de 200 de lei o va păți la următorul examen, studentul a anunțat poliția.

Prof. univ. dr. Onisâi a fost și prodecan al Facultății de Medicină a Universității Transilvania Brașov, în perioada 2008 – 2012. În prezent este profesor universitar la disciplina anatomie-embriologie. De asemenea, profesorul face parte din Consiliul consultativ al Maternității Brașov.

Totodată, urmează o a doua specializare, ca rezident în cadrul Spitalului de Neurologie Brașov, iar în timpul liber este și pastor al uneia dintre bisericile neoprotestante din urbea de sub Tâmpa.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
"Nu am mai văzut aşa ceva". Prim-procuror, despre cazul băieţelului bătut cu biciul din sârmă la...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Final pentru Simona Halep! Medicii au dat verdictul
A dopat-o intenționat sau nu Mouratoglou pe Halep? Ce spune Simona
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Cine este atacatorul premierului Slovaciei, Robert Fico. Care a fost motivul atacului
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
3 schimbări simple de viață prin care putem reduce riscul de cancer
×