Profesorii cer o întâlnire de urgență cu Victor Ponta

Redactor:
Andreea Ofițeru
Profesorii cer o întâlnire de urgență cu Victor Ponta
Reprezentanții celor trei federații sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar și din învățământul superior - Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret", Federația Națională Sindicală „Alma Mater" cer o întâlnire de urgență cu Victor Ponta pe tema majorării salariilor.

Profesorii din toate sindicatele din educație au trimis miercuri la Guvern o solicitare pentru o întâlnire în regim de urgență cu premierul Victor Ponta. Ei cer ca majorările salariale pentru profesori să fie acordate în cel mai scurt timp.

„Vrem să avem o întâlnire în regim de urgență, pentru a discuta, în concret, despre majorările salariale suplimentare pentru personalul din învățământ, care se impun a fi acordate în cel mai scurt timp, fără a fi condiționate de adoptarea legii unice de salarizare”, spun profesorii în solicitarea către Victor Ponta.

Rând pe rând, toate cele trei federații din educație au avertizat Guvernul că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulțumire în rândul dascălilor, care poate conduce la posibile acțiuni de protest cu ocazia începerii noului an școlar.

Ca răspuns, Victor Ponta a declarat, marți, că majorarea salarială se va face „deocamdată doar pentru medici”, anunțul fiind făcut în contextul în care profesorii și polițiștii au reacționat după decizia Guvernului de a crește salariile în sistemul medical și au cerut și ei bani mai mulți.

Pe de altă parte, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru gândul că nu poate garanta măriri de salarii pentru profesori mai mari decât procentele prevăzute în acordurile încheiate deja cu sindicatele din educație.

„Dacă apar pretenții, cum au apărut în această după amiază (n.r. marți), suntem deschiși la dialog numai pe bază de calcule, vrem să dăm dovadă de seriozitate.  Am luptat pentru a avea de acoperit creșterile de 12 și 5% la rectificarea bugetară. Am obținut acest lucru. Toate sindicatele au fost mulțumite, acum se dorește mai mult. Mai mult vine peste bugetul educației aprobat în acest moment. Nu putem să ne hazardăm a promite un procent peste cele deja asumate”, a spus Sorin Cîmpeanu. Cu toate acestea, ministrul Educației precizat că va susține în continuare că educația are nevoie de mai multe resurse și că „profesorii merită să fie salarizați într-o manieră care să redea demnitatea profesiei de dascăl”.

Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit un alt job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX
Cod Rutier 2020: GESTUL BANAL pentru care un polițist te poate amenda. Mulți șoferi nu...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Simona Halep a dat LOVITURA! Vestea cea mare a venit în urmă cu scurt timp....
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
ULTIMĂ ORĂ! Andreea Marin revine în televiziune. E OFICIAL! Anunțul tocmai a fost făcut
Simona Halep – Karolina Pliskova se joacă ACUM. Cu câți bani pleacă Simo de la...
Explozie la metrou: Călătorii au fost evacuaţi - VIDEO
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide