Profesorul universitar condamnat la 20 de ani după ce și-a ucis iubita a fost abandonat în închisoare! Încarcerat la ”maximă siguranță”, criminalul nu a primit nicio vizită și nici pachet (EXCLUSIV)

Profesorul universitar condamnat la 20 de ani după ce și-a ucis iubita a fost abandonat în închisoare! Încarcerat la ”maximă siguranță”, criminalul nu a primit nicio vizită și nici pachet (EXCLUSIV)
Condamnat pentru crimă, profesorul universitar Dan Păcurariu riscă să iasă din închisoare la vârsta de 88 de ani/Sursa/Facebook
Publicat: 29/10/2020, 19:00

Profesorul universitar arestat la 20 de ani după ce și-a ucis iubita și condamnat la 18 ani de pușcărie, a fost abandonat de familie și prieteni. Dintr-un personaj respectat în mediul academic românesc, acesta a ajuns, astăzi, un deținut închis în regim de maximă siguranță și aflat la mila altor deținuți și a gardienilor care îl păzesc.

Profesor universitar de istoria artelor, Dan Păcurariu preda, de ani buni, la o cunoscută universitate particulară din București. Ajuns acum la vârsta de 59 de ani, Păcurariu era cunoscut drept o persoană retrasă, care evita să stea de vorbă, în afara orelor de curs, cu persoane pe care le considera a fi sub nivelul său intelectual.

Din anturajul său, puțini își mai aminteau de tragedia care avusese loc în 1998, când fosta lui iubită a murit în condiții rămase neelucidate.

Mihaela Fulga îi fusese studentă. Așa se cunoscuseră, iar între ei se înfiripase o poveste de dragoste care a durat câțiva ani. Ajunsă la rândul ei profesoară, Mihaela preda limba chineză la un liceu din Capitală, când a luat decizia să se despartă de bărbatul care făcuse pentru ea o adevărată obsesie.

În acest context, după o ceartă cu Păcurariu, tânăra a fost găsită moartă. Cu toate că profesorul universitar a fost încă de atunci principalul suspect, procurorii vremii au considerat probele ca fiind insuficiente. S-a luat inclusiv în calcul posibilitatea ca femeia să fost asasinată de serviciile secrete chineze, în condițiile în care aceasta plecase, la Beijing, cu o bursă de studii, iar acest lucru acreditase ideea că ar fi avut legături cu unii ofițeri de informații asiatici, detașați la București.

Deținutul Păcurariu nu a vrut să muncească după gratii

Pentru că, potrivit legislației românești, infracțiunile contra vieții nu se prescriu, în 2016 ofițerii Serviciului Omoruri l-au ridicat pe Dan Păcurariu. Reținut 24 de ore, acesta a fost eliberat, într-o primă fază, după ce judecătorii Tribunalului București au considerat că nu se impune arestarea preventivă.

După alți doi ani de procese, profesorul universitar, care între timp fusese concediat de la facultate, a fost condamnat definitiv la 18 ani de detenție, cu toate că nu și-a recunoscut niciodată vinovăția.

Dintr-o dată, profesorul universitar s-a trezit, pentru o perioadă, la Penitenciarul Rahova, după care a fost urcat în dubă și transportat la Penitenciarul Giurgiu, unde a fost încarcerat în regim de maximă siguranță, alături de cei mai periculoși infractori.

Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au declarat, pentru Gândul.ro, că, de un an, Dan Păcurariu nu ar fi primit nicio vizită și niciun pachet. Nu l-ar fi căutat nimeni, așa că mănâncă ce primește de la cantina închisorii și ce mai capătă de la alți deținuți care primesc pachete de acasă.

Fostul profesor univestitar ar primi, lunar, de la administrația închisorii, un săpun și o pastă de dinți. În ce privește hainele de schimb, deținuții care nu au pe nimeni sau sunt abandonați de apropiați, primesc „costume” din partea instituției.

În același timp, acesta nu ar fi făcut nici cerere să muncească, fapt care l-ar putea ajuta să iasă din pușcărie mai devreme, în condițiile în care, dacă și-ar face pedeapsa în termen, deținutul ar ieși la vârsta de 75 de ani.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri