PROFEȚIE. Robert Turcescu anunță viitorul lider al PSD: „Puteți uita de Ciolacu!”

PROFEȚIE. Robert Turcescu anunță viitorul lider al PSD: „Puteți uita de Ciolacu!”
PROFEȚIE. Robert Turcescu anunță viitorul lider al PSD: „Puteți uita de Ciolacu!” / Foto: Facebook Robert Turcescu
Publicat: 10/06/2020, 07:24

Deputatul PMP Robert Turcescu spune că sociologul Vasile Dâncu va ajunge noul președinte al PSD, după ce îl va înlocui pe Marcel Ciolacu.

„A, să nu uit: Vasile Sebastian Dâncu e noul președinte PSD. Puteți uita de Ciolacu. Și grijă mare, că Dâncu se bagă și la Președinție în 2024!”, scrie Robert Turcescu.

A, sa nu uit: Vasile Sebastian Dancu e noul președinte PSD. Puteți uita de Ciolacu. Si grija mare, ca Dâncu se bagă si la Președinție in 2024!

Publicată de Robert Nicolae Turcescu pe Marţi, 9 iunie 2020

Vasile Dâncu l-a acuzat pe Mihai Tudose „de trădare”: „Pion otrăvit!”

În februarie 2020, Vasile Dâncu îl acuza pe Mihai Tudose că „a tradat PSD, a trădat România”, numindu-l „pion otrăvit”. „Cred că Mihai Tudose și Claudiu Manda au încercat să zădărnicească o parte din eforturile lui Marcel Ciolacu de a realiza alianțe electorale și alianțe în Parlament împotriva PNL. Atacul la Victor Ponta este o încercare de a lăsa PSD fără soluția unei alianțe politice cu PRO România și aceasta îi avantajează doar pe adversarii politici. Un PSD izolat în Parlament și în viitoarele alegeri, este o victimă sigură.

Apoi, dacă mă uit la Mihai Tudose și ultimele lui evoluții pot să-mi explic mai bine acțiunile Domniei sale. Cei care spun că este o ”conservă” cred că au dreptate și se bazează nu doar pe traseismul ciudat din ultima vreme, dar mai ales pe trădările sale. În primul rând, a trădat partidul când a ajuns în funcția de Prim Ministru, servind alte interese, motiv pentru care CEX-ul la demis, după doar câteva luni. Să nu uităm apoi că a trădat România atunci când nu l-a primit pe Premierul Japoniei care, după cinci decenii de eforturi diplomatice, a venit, în sfârșit, în România. A fost o adevărată rușine națională pe care nu o să o putem șterge decenii de acuma încolo. A trădat PSD trecând la partidul lui Victor Ponta care l-a facut parlamentar european, dar, în scurt timp, cei care îl manevrează din spate l-au pus să organizeze voturile necesare pentru guvernul Orban. A făcut-o trădând din nou, și PSD, și PRO România. La scurt timp, cred că a primit o nouă misiune, să se întoarcă în partid și să organizeze bătălia electorală. Pare un non sens: cel care acum trei luni a pus guvernul Orban, vine să conducă competiția electorală împotriva lui Orban și PNL.

Cred că suntem într-o situație penibilă dacă acceptăm că un om care face jocurile adversarilor politici să conducă o campanie sau să aibă pretenția să facă selecția candidaților, cum a declarat, să dea note de moralitate sau pentru performanță electorală. Cred că ar fi mai cinstit să-i cerem lui Ludovic Orban să dea un membru PNL care să gestioneze campania electorală a PSD, așa măcar știm o treabă și putem să ne ferim. Îmi pare rău, dar Mihai Tudose este, în acest moment, un pion otrăvit, el și firavul lui grup, interesați doar de jocurile politice locale.”, afirma Dâncu.

Bursa zvonurilor încă din 2016: Dâncu, posibil premier

În decembrie 2016, Liviu Dragnea, pe atunci lider al PSD, a alimentat zvonurile privind ascensiunea lui Vasile Dâncu spre funcția de premier.

”Propunerea de prim-ministru din partea PSD – dacă noi vom fi cei care trebuie să formăm Guvernul – va fi un membru PSD”, a spus Dragnea la Realitatea TV, la vremea respectivă. Întrebat dacă ar putea fi vorba de un membru PSD suspendat, liderul partidului a replicat: ”Astea-s glume”.

El a reiterat că nu știe dacă vicepremierul Vasile Dâncu este membru PSD sau nu.

”Avem peste 500.000 de membri de partid, nu știu numele la toți. Chiar nu știu. Nu știu, unii zic că nu alții zic că da”, a susținut Dragnea, întrebat dacă Dâncu este sau nu membru de partid.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a negat în luna august că Vasile Dâncu ar fi o variantă a partidului pentru postul de premier.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase