Silviu Bănilă
31.01.2020
Știri

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend. Prognoză specială pentru București. Câte grade vor fi sâmbătă

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend. Prognoză specială pentru București. Câte grade vor fi sâmbătă
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o prognoză pentru weekend, pentru toată țara, și o prognoză specială pentru București, pentru ziua de sâmbătă.
ÎN ȚARĂ (sâmbătă): Valorile termice vor fi în creștere, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. În cursul zilei, cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi slabe, dar spre seară și noaptea înnorările se vor accentua în regiunile intracarpatice, unde va ploua pe arii relativ extinse. La munte, cu precădere în nordul Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi mixte, favorizând depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în toate zonele montane, în special pe creste, dar la cote mai reduse și în sud-vestul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 8 grade. Dimineața și mai ales noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață.
 
ÎN ȚARĂ (duminică): Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade. În vestul, nordul și centrul țării, cerul va fi mai mult noros și va ploua cu precădere în cursul nopții, când pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. În sudul și sud-estul teritoriului, ziua, cerul va fi variabil, iar în a doua parte a intervalului vor fi înnorări, însă doar izolat va ploua slab. La munte vor fi precipitații mixte, mai ales la altitudini de peste 1700 m. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zonele montane, îndeosebi pe creste, iar temporar și la cote mai reduse și în celelalte zone.
 
LA BUCUREȘTI (sâmbătă): Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.
 

 

Inchide