PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până în 16 decembrie

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până în 16 decembrie
Publicat: 03/12/2012, 16:23
Actualizat: 27/09/2018, 22:13

Vremea va fi rece în următoarele două săptămâni, cu temperaturi maxime spre zero grade în majoritatea regiunilor și ninsori slabe, potrivit prognozei pentru intervalul 3-16 decembrie, dată publicității luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Banat, până în 7 decembrie, temperatura aerului va fi în scădere, de la valori maxime în jur de 4 grade, până la valori, în medie, de 1…2 grade, vremea devenind rece pentru această perioadă. Începând din 8 decembrie, se va înregistra o ușoară creștere spre valori maxime medii în jur de 3 grade până în ultimele două zile ale intervalului, când se va înregistra o nouă scădere. Temperaturile minime vor scădea până în data de 7 decembrie, la valori medii în jur de -4 grade, apoi variațiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta. Vor fi precipitații în general slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu probabilitate mai mare până în 6 decembrie și după 8 decembrie, se arată în prognoză.

Meteorologii anticipează aproximativ aceeași vreme și în Crișana, unde temperaturile maxime se vor situa sub mediile climatologice ale perioadei și vor fi în scădere ușoară până în data de 7 decembrie, când se vor situa, în medie, în jurul valorii de 0 grade. Începând din 8 decembrie, se va înregistra o ușoară creștere spre valori maxime medii în jur de 2 grade până în ultimele două zile ale intervalului, când vor scădea din nou. Temperaturile minime vor scădea până în data de 8 decembrie, la valori medii în jur de -6 grade, apoi variațiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta.
Vor fi precipitații, în general, slabe, mai ales sub formă ninsoare, cu probabilitate mai mare până în 6 decembrie și după 8 decembrie.

Și în Transilvania, vremea se va răci până în 7 decembrie, când maximele termice vor deveni ușor negative și se vor situa, în medie, în jurul valorii de -2 grade. După 8 decembrie, temperaturile maxime se vor menține în continuare negative, la valori medii de -2…-1. Temperaturile nocturne vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului până la valori medii în jur de -8 grade, apoi variațiile vor fi nesemnificative. În zonele depresionare, se vor înregistra valori minime în jur de -10 grade. Temporar va ninge slab, cu probabilitate mai mare până în 5 decembrie și după 8 decembrie.

În Maramureș, vremea va fi rece pentru începutul lunii decembrie. Temperatura aerului va fi în scădere până în 8 decembrie, când valorile maxime medii vor deveni negative la valori de -2…-1, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de -6 grade. Până la sfârșitul intervalului, regimul termic nu va avea variații semnificative, o ușoară scădere urmând să se înregistreze după data de 14 decembrie. Temporar, va ninge slab, cu o probabilitate mai mare în 5 decembrie și după data de 8 decembrie.

Pentru Moldova, meteorologii anticipează ninsori slabe doar în 5 și 6 decembrie. În restul intervalului, probabilitatea de precipitații, sub formă de ninsoare, va fi redusă. Temperatura aerului va fi în scădere ușoară și treptată. Maximele termice vor fi la începutul intervalului, în medie, de 2…4 grade, iar după data de 12 decembrie, vor deveni ușor negative și se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Temperaturile minime, ușor pozitive la începutul intervalului, vor deveni negative după data de 5 decembrie și vor fi, în medie, de -6…-4 grade.

În Dobrogea, vremea va fi mai caldă decât în restul țării și nu va ninge. Astfel, până în 6 decembrie, vor exista ușoare fluctuații ale temperaturii aerului, dar valorile se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile maxime mai pot atinge 10…11 grade, iar cele minime vor fi între 2 și 6 grade. Începând din 7 decembrie, vremea se va răci, apropiindu-se de normalul termic al perioadei. Vor fi, în medie, maxime de 4-6 grade și minime ușor negative, în jur de -1 grad. În zilele 5 și 6 decembrie va ploua, iar după 9 decembrie va crește probabilitatea de precipitații sub formă de ploaie și lapoviță.

În Muntenia, temperatura aerului va fi în scădere ușoară și treptată, valorile termice apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă. În timpul zilei, la începutul intervalului, maximele vor fi, în medie, de 4-6 grade, iar după 11 decembrie se vor situa în jurul valorii de 2 grade. Temperaturile din cursul nopților, ușor pozitive la începutul intervalului, vor deveni negative după data de 5 decembrie și vor fi, în medie, de -4…-2 grade. În 5 și 6 decembrie se vor semnala precipitații slabe, mixte, iar probabilitatea de precipitații mixte va crește după 8 decembrie.

În Oltenia, temperatura aerului va fi în scădere ușoară și treptată. Temperaturile maxime vor fi la începutul intervalului, în medie, de 4…6 grade, iar după 14 decembrie se vor apropia de 0 grade. Temperaturile minime vor coborî sub pragul înghețului încă de la începutul intervalului și vor fi, în medie, de -5…-3 grade. În 5 decembrie, sunt așteptate precipitații mixte, iar după 8 decembrie, temporar, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

La munte, temperatura aerului va fi în scădere ușoară până în 7 decembrie, apoi variațiile vor fi nesemnificative. Valorile maxime vor fi, în medie, de -6…-4 grade, iar cele minime, de -12…-8 grade.
Temporar, va ninge, cu precădere în zilele de 3 și 5 decembrie și după 8 decembrie.

Prognoza este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni