Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 3-16 august 2020

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 3-16 august 2020
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni / Anunțul meteorologilor
Publicat: 03/08/2020, 18:03
Actualizat: 03/08/2020, 23:06

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 3 august, prognoza pentru următoarele două săptămâni, mai precis perioada 3-16 august.

Prognoza meteo în Banat, în intervalul 3-16 august

În primele două zile vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 32 de grade Celsius. În data de 5 august se va răci cu aproximativ 4-5 grade, apoi treptat se va încălzi ușor, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variații în general între 29 și 32 de grade Celsius.

În tot intervalul temperaturile minime se vor situa, în medie, între 16 și 19 grade Celsius. Vor fi posibile intervale de timp cu averse aproape în fiecare zi, dar mai ales în jurul datei de 5 august.

Prognoza meteo în Crișana, în intervalul 3-16 august

În intervalul de prognoză media temperaturilor maxime va avea oscilații în general între 30 și 32 de grade Celsius și va caracteriza o vreme călduroasă. Excepție va face ziua de 5 august, când se va resimți o răcorire, iar media maximelor termice din întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius.

Din dimineața zilei de 4 august, minimele termice nu vor mai avea variații semnificative, iar media lor se va situa între 16 și 19 grade Celsius. Vor fi averse în 4 și în 5 august, apoi trecător, posibil, și după data de 8 august.

Prognoza meteo în Translvania, în intervalul 3-16 august

În prima săptămână media temperaturilor va fi în creștere, cea a maximelor de la 28 la 31 de grade Celsius și cea a minimelor de la 11 la 16 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 27 și 30 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 13 și 15 grade Celsius.

Vor fi averse în jurul datei de 5 august, apoi trecător, posibil, și după data de 7 august.

Prognoza meteo în Maramureș, în intervalul 3-16 august

În ziua de 4 august se va încălzi, iar media maximelor termice va atinge 31 de grade Celsius. În ziua următoare se va răci cu 2-3 grade Celsius, apoi se va încălzi din nou, astfel încât în data de 7 august aceasta va atinge 32 de grade Celsius.

Ulterior maximele termice vor scădea ușor, iar în ultimele zile de prognoză, media lor se va apropia de 28 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi în creștere de la o medie de 12 grade în prima dimineață, până la 17 grade în dimineața de 5 august, apoi vor avea ușoare variații în general între 15 și 17 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 5 august și în intervalul 8 – 16 august.

Prognoza meteo în Moldova, în intervalul 3-16 august

Până în data de 7 august temperaturile vor fi în creștere, de la o medie a maximelor de 29 de grade Celsius în prima zi, până spre 34 de grade Celsius, în ultima, iar minimele de la 12 la 19 grade Celsius.

După această dată valorile termice vor scădea treptat, media maximelor ajungând la 29-30 de grade Celsius în ultimele zile ale intervalului, iar cea a minimelor la 16-17 grade Celsius. Din data de 7 august va crește probabilitatea pentru intervale cu instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo în Dobrogea, în intervalul 3-16 august

Vremea va fi în încălzire până în data de 8 august, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 32 de grade Celsius, iar cea a minimelor va fi de 22-23 de grade Celsius. Din 9 august temperaturile vor scădea ușor și treptat, astfel încât la finalul intervalului de prognoză media maximelor va coborî sub 30 de grade Celsius, iar cea a minimelor va fi de 19-20 de grade Celsius. După data de 8 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse în general slabe cantitativ.

Prognoza meteo în Muntenia, în intervalul 3-16 august

În tot intervalul de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general între 31 și 34 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi în creștere, de la o medie de 15 grade în prima zi, până spre 20-21 de grade Celsius, în dimineața zilei de 8 august, apoi vor începe să scadă ușor și treptat, iar în ultimele zile ale intervalului media lor ar putea coborî sub 18 grade Celsius. Din data de 7 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse.

Prognoza meteo în Oltenia, în intervalul 3-16 august

Vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va avea variații în general între 31 și 33 de grade Celsius.

Media temperaturilor minime se va situa între 15-16 grade Celsius, în prima dimineață, și 18-19 grade Celsius în diminețile zilelor de 8 și de 9 august. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 5 și 9 august.

Prognoza meteo la munte, în intervalul 3-16 august

Media maximelor termice va avea variații între 18 și 22 de grade Celsius, iar a minimelor în general între 10 și 14 grade Celsius. Din data de 4 august, local, vor fi perioade cu averse în fiecare zi.

Prognoza meteo, 4 august 2020: Vremea va fi călduroasă, în sud și vest. Unde va ploua

Conform prognozei meteo de marți, 4 august, vremea va fi local călduroasă la amiază, în special în zonele de câmpie din sudul și vestul țării.

Cerul, mai mult senin la începutul intervalului în cea mai mare parte a țării, va avea înnorări tot mai accentuate în a doua parte a zilei și noaptea, în regiunile vestice și nord-vestice, unde instabilitatea atmosferică se va accentua.

Aproape 45 de grade Celsius, recordul lunii august în România. Cum va fi vremea în această lună: „Frecvenţa mare a temperaturilor maxime de peste 40 de grade Celsius, în această lună, este dată de prezenţa aerului tropical”

Meteorologii spun că luna august este mai stabilă din punct de vedere al precipitațiilor, însă, este una foarte călduroasă, mai ales în sud. Potrivit lui Mihai Huștiu, meteorolog ANM, nu vorm scăpa de caniculă în această lună. Potrivit ANM, recordul de temperatură maximă pentru luna august a fost de 44,5 de grade Celsius.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
Aplicația TikTok, interzisă: „Dă dependență ca țigările”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Sonda Juno de la NASA a surprins un lac de lavă ce ar putea înghiți...