PROPUNERE. Bani pentru tinerii căsătoriți care visează la o casă. Ar putea primi până la 15.000 de euro!

Redactor:
Mihai Georgescu
PROPUNERE. Bani pentru tinerii căsătoriți care visează la o casă. Ar putea primi până la 15.000 de euro!
PROPUNERE. Bani pentru tinerii căsătoriți care visează la o casă. Ar putea primi până la 15.000 de euro! / Foto: Pexels.com

Tinerii căsătoriți ar putea primi până la 15.000 de euro pentru a plăti avansul la casa mult visată. Ajutorul ar urma să vină prin înființarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români”.

Parlamentarii umaniști propun înființarea unui Fond de Solidaritate, denumit „Locuințe pentru tinerii români”, prin care aceștia să își poată plăti avansul la casă.

„Este o veste foarte bună pentru tinerii care au bani să plătească ratele, dar nu au bani să plătească avansul. Am inițiat, împreună cu colegii mei, acest proiect de lege, prin înființarea Fondului de Solidaritate «Locuințe pentru tinerii români»”, a spus Grațiela-Leocadia Gavrilescu, potrivit a1.ro.

Societățile comerciale ce în anul fiscal precedent au avut un profit brut de peste un milion de lei vor putea să dea 1% din acest profit pentru înființarea Fondului de Solidaritate, suma fiind deductibilă!

„Tinerii care sunt căsătoriți și au până în 35 de ani vor putea să acceseze până la 15.000 de euro sumă sau 15% din valoarea locuinței pe care doresc să o achiziționeze”, a mai explicat Grațiela Gavrilescu.

Suma de bani pe care tinerii o vor primi de la Fondul de Solidaritate va trebui să fie returnată în zece ani, începând cu anul șase din momentul în care s-a încheiat contractul de achiziționare a unei locuințe, cu rate egale.

GÂNDUL LIVE. 246 de locuințe sociale vor fi construite în Sectorul 6, în mai puțin de 24 de luni

246 de locuințe sociale vor fi gata în mai puțin de 24 de luni în sectorul 6 al Capitalei, promite Primăria. Apartamentele vor fi predate la cheie cetățenilor, imediat ce se va finaliza construcția care, la rândul ei, va fi adaptată nevoilor comunității.

Complexul este format din 4 blocuri cu garsoniere și apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, iar prețul chiriilor va fi maxim de 260 lei pe lună.

„Am simțit că suntem obligați să facem ceva pentru bunăstarea lor. Și așa a luat naștere acest proiect. Am solicitat Primăriei Capitalei acest teren, l-am identificat, era o groapă de gunoi, un maidan, unde toată lumea depozita cum voia, ce voia, l-am solicitat, a fost dat Primăriei Sectorului 6 pentru acest proiect și în mai puțin de 24 de luni va pune la dispoziția persoanelor vulnerabile, familiilor vulnerabile 246 de unități locative dotate complet” – GABRIEL MUTU, primar Sector 6.

Inchide