Protest al poștașilor în fața Guvernului. Cât de mici sunt salariile lor

Protest al poștașilor în fața Guvernului. Cât de mici sunt salariile lor
Publicat: 11/05/2014, 13:43
Actualizat: 28/09/2018, 17:17

Manifestanții au venit din toată țara, fiecare filială a Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) trimițând la București mai multe zeci de reprezentanți. Ei au purtat veste vișinii cu sigla sindicatului și au fluturat stegulețe roșii cu Poșta Română.

Sindicaliștii au cerut demiterea directorului general al Poștei Române, Ion Smeeianu, și a directorului executiv Rosita Alexe și au anunțat că, dacă până săptămâna viitoare, cei doi nu vor fi demiși, liderii de sindicat vor intra în greva foamei.

Oamenii s-au plâns de salariile extrem de mici, în condițiile în care conducerea companiei încasează salarii de ordinul miilor de euro, fiind dat ca exemplu directorul Ion Smeeianu care, potrivit sindicaliștilor, câștigă 11.000 de euro pe lună.

De altfel, mai mulți angajați ai Poștei au venit la protest cu fluturașul de salariu în care arătau că, pentru șase ore de muncă pe zi, au primit lunar salarii cuprinse între 224 de lei și 331 de lei.

Ei s-au plâns și că, pe lângă faptul că primesc foarte puțin, muncesc foarte mult, în contextul în care Poșta Română are în acest moment 1.500 de posturi vacante care sunt „înghețate” de conducere pentru reducerea costurilor.

Pe o pancartă, verde, pe care era ilustrată iarbă, se putea citi „Nu călcați pe salariile noastre, tundeți-le pe-ale voastre!”.

Totodată, protestatarii au scandat: „Jos Smeeianu!”, „Jos Rosita!”, „Hoții!”, „Smeeianu mincinos! Jos! Jos!” și „Unitate”, au suflat în fluiere și vuvuzele, iar câțiva chiar au cântat la tobă și instrumente de suflat.

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) a anunțat, marți, că vor fi organizate patru zile de proteste care urmăresc, în principal, demiterea conducerii instituției și creșterea salariilor personalului cu 20 la sută.

Duminică a fost a doua zi de proteste, după ce, miercuri, în Capitală, peste 100 de persoane au protestat în fața sediului central al Poștei Române, iar în țară au fost anunțate pichete la sediile prefecturilor.

Marți va fi grevă japoneză în toată țara, iar joi oamenii vor ieși din nou în stradă și vor picheta, de ora 10.00, sediile oficiilor județene de Poștă și sediul Poștei Române din Capitală, a anunțat în conferința din 6 mai liderul Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, Matei Brătianu.

Brătianu a mai anunțat că, după cele patru zile de proteste, în perioada 12-16 mai va avea loc o „amplă campanie de informare a populației cu privire la motivele care au generat protestele poștașilor”, iar în cazul în care solicitările sindicaliștilor nu vor fi soluționate, liderii de sindicat împreună cu reprezentanții structurilor de conducere vor intra în greva foamei.

Totodată, liderul SLPR l-a acuzat miercuri pe directorul Smeeianu că singura politică pe care o duce constă în reducerea cheltuielilor prin intermediul disponibilizării de personal și înghețarea posturilor și că, pentru obținerea de fonduri, ar fi încercat să introducă în oficiile poștale jocuri de noroc electronice și spoturi publicitare audio.

Sindicaliștii cer demiterea directorului general al Poștei Române, Ion Smeeianu, a directorului executiv Rosita Alexe și a oamenilor aduși de aceștia. Totodată, sindicaliștii solicită creșterea salariilor cu 20 la sută, plata orelor suplimentare, asigurarea de consumabile, achiziționarea de uniforme și genți poștale, precum și angajarea de personal pe locurile vacante.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Ce se întâmplă cu Florin Piersic, după ce a fost transportat la Matei Balș. Declarațiile...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea. Anunţul vine la câteva luni după...
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
UNGARIA nu a mai rezistat. A luat decizia la care NIMENI nu s-ar fi așteptat
Noi informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Mesajul îndrăgitului actor
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!