Proteste la Divizia Petrochimică Bradu de la Pitești, care aparține de Oltchim. Peste 300 de angajați au ieșit în fața sediului societății

Proteste la Divizia Petrochimică Bradu de la Pitești, care aparține de Oltchim. Peste 300 de angajați au ieșit în fața sediului societății
Peste 300 de angajați de la Divizia Petrochimică Bradu de la Pitești, aparținând Oltchim Râmnicu Vâlcea, protestează, miercuri, în fața sediului societății, nemulțumiți de tergiversarea situației privatizării combinatului, care îi afectează direct, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 26/09/2012, 09:44
Actualizat: 29/03/2019, 13:48

Peste 300 de angajați de la Divizia Petrochimică Bradu de la Pitești, aparținând Oltchim Râmnicu Vâlcea, protestează, miercuri, în fața sediului societății, nemulțumiți de tergiversarea situației privatizării combinatului, care îi afectează direct, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit liderului sindical Marian Dumitru, angajații nu mai au speranțe, în condițiile în care tichetele de masă și salariile pe luna august nu le-au fost acordate, iar punerea în funcțiune a instalațiilor este amânată.

„Am trimis câte o scrisoare ministrului Economiei, Daniel Chițoiu, directorului interimar al Oltchim, Radu Olaru, în care le-am arătat nemulțumirile și le-am cerut sprijinul pentru continuarea activității. Am solicitat un dialog real cu ministrul Daniel Chițoiu, astfel încât salariații să primească răspuns la problemele nerezolvate de atâta vreme”, a declarat Marian Dumitru.

Cei peste 300 de angajați de la Divizia Petrochimică Bradu care protestează în fața sediului societății strigă „Unitate” și „Vrem să muncim”.

Și angajații Oltchim Râmnicu Vâlcea au reluat protestele miercuri dimineață, în fața pavilionului administrativ al unității, oamenii anunțând că vor renunța la proteste doar în momentul în care va fi reluată producția combinatului, iar ei își vor primi salariile restante.

Dan Diaconescu a câștigat licitația pentru preluarea a 54,8% din acțiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preț, pentru titlurile deținute de stat.

Contractul nu a fost însă semnat, iar premierul Victor Ponta Ponta a anunțat că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că așa-zisul câștigător nu a avut nici bani, nici intenția de a deveni acționar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

În cursul zilei de luni, premierul s-a întâlnit cu ministrul Economiei și șeful OPSPI pentru discuții legate de situația Oltchim.

Premierul Victor Ponta a dat asigurări, luni, că angajații Oltchim își vor primi în continuare salariile, el arătând că „circul” privatizării companiei trebuie să înceteze și că Guvernul va veni cu un plan pentru următoarele șase luni, astfel încât combinatul să fie salvat.

Întrebat dacă în aceste șase luni, până în primăvara anului viitor, când va fi reluată procedura de privatizare, angajații de la Oltchim își vor primi salariile, Ponta a răspuns afirmativ. „Deocamdată și le-au primit de la noi salariile. Și le vor primi în continuare, după ce s-au lămurit că salvatorul providențial și-a bătut joc de ei de fapt. Acum domnul Dan Diaconescu va găsi pretexte. El nu a avut niciodată și nu are banii respectivi”, a spus Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Prognoză ciudată emisă de Accuweather pentru România. Se anunță vremuri tulburi
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat...
A apărut pe un „tanc” în inima Capitalei! Apariție inedită a lui David Popovici
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Tradiţia care se respectă cu stricteţe în a doua zi de Paşte într-un sat din...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
DOAMNA lumii filmului a murit după Paște: Cea mai mare care a trăit vreodată
Marele secret al checului. Ingredientul care schimbă tot
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
”Transformă asta într-un circ, într-o mizerabilă sfâșiere” Andrei Păunescu, în război cu sora vitregă pentru...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Amiba mâncătoare de creier poate fi cauzată prin spălături nazale