PSD stârnește revoltă la Curtea de Argeș: Videoclipul de campanie, filmat pe treptele necropolei regale / „E o mare jignire! Mai ales că sunt membrii unui partid politic, urmaş al comuniştilor!”

PSD stârnește revoltă la Curtea de Argeș: Videoclipul de campanie, filmat pe treptele necropolei regale / „E o mare jignire! Mai ales că sunt membrii unui partid politic, urmaş al comuniştilor!”
PSD stârnește revoltă la Curtea de Argeș: Videoclipul de campanie, filmat pe treptele necropolei regale / „E o mare jignire! Mai ales că sunt membrii unui partid politic, urmaş al comuniştilor!” / Sursă FOTO: captură
Publicat: 24/09/2020, 09:54

Social democrații au stârnit revolta în Curtea de Argeș după ce și-au filamt un videoclip de campanie pe treptele necropolei regale, unde sunt îngropaţi Regele Mihai, Regina Ana, Regele Carol al II-lea și Regina Elena.

Videoclip celor din organizația PSD Curtea de Argeș a stârnit revolte atât în rândul cetățenilor, cât și în rândul cadrelor bisericești cărora li pe pare un gest „rușinos”, potrivit adevarul.ro.

PSD stârnește revoltă la Curtea de Argeș: „Primesc un canon potrivit – să sponsorizeze construirea unei clopotniţe!”

„Am văzut videoclipul de pe treptele Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeş. Am rămas surprins! Noi nu am dat nimănui niciun fel de aprobare ca să se folosească obiectivele din inventarul eclesiastic (bisericesc) în campanie electorală, de niciun fel, pentru nimeni! Oricum, cei care sunt în videoclip, primesc un canon potrivit: să sponsorizeze construirea unei clopotniţe, pentru noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală!”, a declarat ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

„E ruşinos şi asta dovedeşte că PSD nu are scrupule”

„Mi se pare o jignire la adresa memoriei regilor şi reginelor României Mari ca membrii unui partid politic, urmaş al comuniştilor care l-au alungat pe Regele Mihai din ţară, să îşi filmeze un clip electoral tocmai pe scările necropolei regale. E ruşinos şi asta dovedeşte că PSD nu are scrupule şi respect faţă de valorile naţionale. Cum să se pozeze şi să se promoveze politicienii la doi paşi de mormintele regilor? E ruşinos”, a declarat și Laurenţiu Popescu, monarhist de mai bine de trei decenii, care locuieşte aproape de mănăstirea Curtea de Argeş.

De cealaltă partea, Constantin Panţurescu, primarul PSD de la Curtea de Argeş, care apare în filmare, a susținut că treptele necropolei sunt „domeniu public” și a încercat să abată atenția de la gestul partidului din care face parte, amintind de un momentul în care Ludovic Orban a fost însoțit de mai multe persoane la ruinele bisericii Sân Nicoară din Curtea de Argeş.

„Nu eram în necropolă, eram afară”

„Acolo unde am filmat, pe treptele necropolei regale, acolo e domeniu public. Dacă asta deranjează, voi scoate acel clip, nu e nicio problemă. Ideea clipului a venit din plan local. Când a fost Orban cu 100 de persoane şi nu 40 la ruinele bisericii Sân Nicoară din Curtea de Argeş nu a deranjat, deranjează numai asta, că am făcut noi poză pe trepte la necropola regală! Nu eram în necropolă, eram afară”, s-a apărat Constantin Panţurescu.

Ulterior, videoclipul a fost șters de pe pagina de Facebook a primarului, însă nu înainte ca o poză făcută în locația menționată, precum și imaginile video, să fie preluate de mai multe persoane în mediul online.

„Este imoral ce au făcut cei de la PSD”

Însă și preşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, consideră că organizația PSD locală a făcut un gest „imoral”.

„Nu mă mai miră nimic atunci când e vorba de PSD. Întotdeauna a încercat să se folosească de orice pentru a câştiga alegerile. Nu cred că există vreun acord al Casei Regale pentru clipul făcut de ei pe treptele necropolei regale. Cu siguranţă este imoral ce au făcut cei de la PSD Curtea de Argeş. Niciun partid nu ar trebui să se folosească de simbolurile monarhiei. Cei de la PSD nu au avut vreo implicare legat de necropola regală. Acolo au fost implicate Patriarhia şi Familia Regală. Cei de la PSD ar fi putut să facă ceva în vederea restaurării monarhiei. Din nefericire, nu au făcut şi nici nu sunt interesaţi, pentru că asta ar însemna că pierd controlul puterii, iar lor de asta le este frică”, a declarat acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...