Puteți să-mi spuneți de ce m-ați oprit? Am văzut că NE FĂCEAȚI SEMNE! Mesajul VIRAL al Poliției, care i-a luat pe nepregătite pe șoferi

Puteți să-mi spuneți de ce m-ați oprit? Am văzut că NE FĂCEAȚI SEMNE! Mesajul VIRAL al Poliției, care i-a luat pe nepregătite pe șoferi
Publicat: 09/11/2018, 15:14

Dialog între un șofer și un polițist:

– Puteți să-mi spuneți de ce m-ați oprit?

– Am văzut că ne făceați semne cu farul!

– Dar să știți că nu dumneavoastră vă făceam semne!

– Știm, dar să știți că noi suntem cei cu radarul. Colegii de mai jos sunt de la ordine publică!

– Și e interzis să dăm flash-uri?

– Flash-uri, nu… flash, da!

– Care e diferența?

– Diferența este că aveți un bec ars! Aveți copii?

– Doi, dar nu văd legătura!

– Să vă trăiască! Știți, acum ceva vreme eram tot aici. Pe lângă noi a trecut o mașină care avea 40km/h. Probabil a fost avertizat tot de cineva ca dumneavoastră! După ce a trecut de noi ,a accelerat așa de tare, încât în comuna următoare nu a mai putut să evite un copil care traversa pe trecerea de pietoni.

– Și dacă îl prindeați aici credeți că circula cu o viteză mai mică?

– Poate da, poate nu, dar sigur acel copil astăzi trăia!

P.S. Flash-urile îi pot salva pe unii de amendă, uneori cu un preț mult prea mare pentru alții!

Din păcate, întâmplarea este adevărată!”, scriu polițiștii pe Facebook, într-o intervenție care a adunat peste 5.000 de aprecieri și 500 de comentarii, fiind distribuită de 1.400 de ori.

Cei mai mulți dintre utilizatori sunt de acord cu măsurile Poliției și spun că ar putea contribui la o mai mare siguranță pe străzile României.

„De-aia îmi place să dau flash-uri când nu e radar sau când îi văd că circulă cu faruri de ceață, când nu e ceață sau circulă prea rapid. Doar ca să creada că e radar și unii încetinesc și mulțumesc,” scrie un tânăr șofer.

„Numai experți pe aici si nici nu aveti idee cu ce se mănâncă munca asta de Poliție. Nu ati vazut accidente cate au văzut colegii mei de la rutiera si nici morti din cauza vitezei excesive. Nu este problema poliției ca tara nu are autostrăzi… si daca le ar fi avut, multi ar fi mers cu 200. Vezi accidentele zilnice pe A2 spre mare pe perioada verii… Asta cu infrastructura nu scuza. Se moare pe drumuri in fiecare zi din cauza vitezei excesive si vad ca toti căutați scuze …”, scrie un alt utilizator.

„Ați rămas fără idei, din ce sa mai faceți bani? De ce nu dați amenzi și pt cine merge cu geamul deschis?”, se supără un șofer, deranjat de vigilența polițiștilor.

În țara noastră au decedat în 2017 aproape 2.000 de oameni în accidente rutiere, anul 2008 fiind cel mai negru din ultimii 17, cu 3.000 de morți. În Uniunea Europeană, au murit pe șosele 25.500 de oameni anul trecut, în timp ce în 2001 erau 54.000 de victime. Comisia Europeană scrie că drumurile din UE sunt cele mai sigure din lume, findcă pe ele au murit doar 49 de oameni la un milion de locuitori, în timp ce media mondială este de 174 de decese/milion de locuitori.

foto: Facebook Ministerul Afacerilor Interne

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase