Race for the Cure România | Jucătorii de la Rapid susțin lupta împotriva cancerului: „Este o responsabilitate pentru fiecare dintre noi să contribuim”

Race for the Cure România | Jucătorii de la Rapid susțin lupta împotriva cancerului: „Este o responsabilitate pentru fiecare dintre noi să contribuim”
Race for the Cure România | Jucătorii de la Rapid susțin lupta împotriva cancerului: „Este o responsabilitate pentru fiecare dintre noi să contribuim” / Foto: FC Rapid, Facebook
Publicat: 15/09/2020, 17:07

 Echipa de fotbal Rapid Bucureşti a pornit în lupta împotriva cancerului, iar jucătorii au intrat în campania Fundaţiei „Renaşterea” şi s-au antrenat în echipamente roz pentru a creşte conştientizarea asupra cancerului la femei.

Chiar unul dintre rapidişti, Raul Costin, şi-a pierdut bunica în lupta împotriva cancerului şi îi îndeamnă pe români să meargă la cursa caritabilă Race for the Cure pentru a combate boala.

Bunica mea a murit la 55 de ani de cancer de col uterin, se întâmpla acum 23 de ani şi din păcate nu s-a putut face mare lucru, eu eram destul de mic, dar i-am văzut pe părinţii mei că au fost foarte afectaţi. E foarte greu, credeţi-mă”, a spus Costin.

Jucătorul a adăugat că este un lucru foarte mare ceea ce face Fundaţia Renaşterea pentru că încearcă să ajute femei de pretutindeni.

„Sunt lucruri foarte importante care ajung să salveze vieţi în momente în care nimeni nu mai dădea nicio şansă. Tocmai de aceea aş face un apel către bărbaţii din România să meargă la cursă, Race for the Curlupe, unde pot face mult mai mult decât să stea acasă”, a precizat fotbalistul.

29 de persoane de la Rapid susțin ediţia Race for the Cure 2020

Fundaţia Renaşterea anunţă că 29 de persoane de la Rapid, jucători, staff tehnic şi echipa de marketing, au acceptat din convingere revoluţia cromatică şi au îmbrăcat tricourile roz care semnalează o nouă ediţie a tradiţionalei curse internaţionale Race for the Cure 2020.

Aceasta are loc în 25-27 septembrie în format digital, pentru strângerea de fonduri necesare pentru prevenirea şi diagnosticarea precoce a cancerului la femei.

„Este o onoare pentru noi să putem susţine această iniţiativa caritabilă atât de importantă pentru România. Ştim că statisticile arată destul de îngrijorător şi că cel mai util ar fi ca femeile de la noi din ţară, să poată avea acces la servicii medicale de diagnostic pentru a putea preveni apariţia sau agravarea cancerului, aşa cum se întâmplă în restul ţărilor din Europa. Este o responsabilitate pentru fiecare dintre noi să contribuim, fiecare cum poate, la susţinerea sistemului medical din România, mai ales în zonele defavorizate”, a declarat Adrian Iencsi, antrenorul echipei Rapid.

La rândul său, atacantul Lucian Goge a subliniat că jucătorii sunt profund ataşaţi de vişiniul Rapidului, dar poartă cu drag şi roz, dacă asta aduce zâmbete şi lucruri bune.

Potrivit ultimelor studii, furnizate de Fundaţia Renaşterea, în România sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel naţional, numărul deceselor se ridică la 3.209 şi peste jumătate din pacientele cu cancer din România (58,4%) sunt diagnosticate abia în stadiile III şi IV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ion Iliescu, urmărit penal în "dosarul fără sfârșit" al mineriadei din urmă cu 34 de...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier