Radiografia sistemului de sănătate, la „ZF Pharma&Health Summit’13”

Radiografia sistemului de sănătate, la ZF Pharma&Health Summit'13
Publicat: 20/09/2013, 15:57
Actualizat: 29/03/2019, 16:02

Ziarul Financiar organizează, luni și marți, cea de-a doua ediție a „ZF Pharma&Health Summit”13″, eveniment ce va reuni autorități, factorii de decizie din companii care gestionează vânzări de medicamente, precum și oameni de afaceri care au investit în deschiderea de spitale și clinici private.

Dezbaterile vor avea loc la World Trade Center București și vor începe la ora 9.00, atât în 23, cât și în 24 septembrie.

Anul 2013 este un an fierbinte în sistemul sanitar românesc: prescripția electronică a devenit obligatorie, la ieșirea din spital a fost introdusă coplata, iar spitalele sunt plătite după noi criterii. Pacienții, din ce în ce mai nemultumiți, fie merg către mediul privat, fie aleg să se trateze în străinătate. În sistemul privat însă, pentru prima dată după mai mulți ani de extindere neîntreruptă, operatorii au pus frână expansiunii și așteaptă noile modificări astfel încât să-și poată creiona strategia pentru perioada următoare. „Când va ajunge România să ofere în spitale standarde similare cu cele din Austria sau Turcia și ce schimbări vor mai avea loc în sistemul de sănătate?” este întrebarea care stă la baza discuțiilor din cele două zile.

În acest context, Ziarul Financiar și-a propus să repete experiența de anul trecut, în același format bazat în special pe dialogul direct cu cei implicați în acest acest domeniu: Cristian Bușoi – președintele CNAS, Efthymios (Makis) Papataxiarchis – director general Johnson &Johnson România, Janssen România – președinte ARPIM, Pascal Prigent – director general GSK Romania, Robert Popescu – CEO A&D Pharma, Iulian Trandafir – director general Farmexpert, Clara Popescu – vicepreședinte Colegiului Farmaciștilor, Corporate, Christophe Gourlet – director general Sanofi România, Marius Savu – director general Agenția Națională a Medicamentului, Bogdan Jansen – președinte Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor (CONAS), Theodor Alexandrescu – președinte Metropolitan Life, Florin Andronescu – proprietar Sanador, Fady Chreih – director executiv al Regina Maria, Mihai Marcu – presedintele MedLife, Carmen Orban – managerul Institutului Clinic Fundeni, Robert Șerban – director general Gral Medical sunt doar câțiva dintre speakerii invitați să discute despre situatia sistemului de sanatate al României.

În prima zi a evenimentului ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, va da startul discuțiilor privind piața de medicamente, perspective si analize, fiind urmat de Sorin Oprescu, primarul general al municipiului București și Petru Crăciun, directorul general Cegedim România. În deschiderea celei de a doua zi Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătății, va face o scurtă analiză a serviciilor medicale și a modului în care este văzută România în Europa, umând apoi discursul invitatului special al evenimentului, reprezentantul Acibadem Turcia Anna Herkmen.

„ZF Pharma&Health Summit 2013” vine cu un concept complex, cele două zile de eveniment îmbinând paneluri, un workshop pe tema „Diferența dintre asigurarea de sănătate și abonamentul medical” și sesiuni de keynote. Vor fi două zile de sesiuni interactive, studii de caz de succes și dezbateri pe teme de actualitate din domeniile sănătății și al medicamentelor, utile tuturor celor care activează în această piață.

„ZF Pharma&Health Summit 2013” poate fi urmărit și Live pe pagina evenimentului: http://evenimente.zf.ro/eveniment-zf-pharma-summit13-11116180/transmisiune-live-11352881

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată