Gândul
  • Publicat:
Știri

Raed Arafat, dezvăluiri despre familia românului infectat cu coronavirus

Raed Arafat, dezvăluiri despre familia românului infectat cu coronavirus

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus, miercuri seara, că în casa românului infectat cu noul coronavirus mai sunt șapte persoane, care au fost testate și care vor rămâne la domiciliu, sub pază.

Raed Arafat a spus, miercuri seara, că în casa în care locuiește românul infectat cu noul coronavirus mai stau șapte persoane.

„În casă mai sunt șapte persoane. Toate au avut test negativ, însă toate vor rămâne la domiciliu, sub pază. Li se vor asigura toate nevoiele, dar nu vor putea pleca din casă. După care vor fi testați. În caz că apar simptome la una dintre ele, atunci se testează și vor fi transportate la spital. Transportul se va face în condiții de siguranță”, a spus Raed Arafat, scrie MEDIAFAX.

Acesta a precizat că pentru aceștia e mai bine să stea acasă decât să fie mutați într-un centru de carantină.

„Acum ei sunt carantinați acolo. E mai mult decât o izolare la domiciliu. Nu trebuie să aibă contact cu persoane. Dacă vor intra acolo, vor intra cu echipament. Poate poliția locală să fie acolo. Nu sunt puși sub sechestru. E și o protectie pentru că toată lumea vrea să meargă. Mai bine decât să îi mutăm într-un centru de carantină, ei toți rămân acolo. Pentru ei e mai confortabil în condițiile lor decât să îi ducem în centru separat. De copii nu avem informații, dar persoane în vârstă da”, a mai spus șeful DSU.

Acesta a precizat că prefecturile au primit sarcini clare, în ceea ce privește asigurarea hranei pentru astfel de persoane.

Întrebat cu câte persoane a intrat în contact bărbatul infectat, ministrul Sănătății Victor Costache a spus că este în curs o anchetă epidemiologică, ale cărei rezultate vor fi gata joi.

Inchide