Raport îngrijorător: Aproape 70.000 de infecții respiratorii și 17 cazuri de gripă clinică

Redactor:
Corespondenti
Raport îngrijorător: Aproape 70.000 de infecții respiratorii și 17 cazuri de gripă clinică
Aproape 70.000 de cazuri de infecții respiratorii se înregistrează la nivel național. Au fost raportate 17 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 5 cazuri în perioada similară a anului trecut.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile anunță că în săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 69.899, comparabil cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent.

În săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie au fost raportate la nivel național 17 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 5 cazuri înregistrate în perioada similară a anului trecut.

De asemenea, s-au înregistrat 5 cazuri confirmate de gripă (4 cazuri cu virus gripal AH3, în București și un caz cu virus tip B în județul Iași), morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat în această săptămână.

Până în 6 octombrie, au fost vaccinate antigripal 29.945 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

În sezonul rece trecut, 199 de persoane au murit din cauza gripei.

 

×
Inchide