Răspunsul lui Barna când a fost întrebat dacă a făcut vreo plângere penală cuiva într-un caz de corupție

Redactor:
Teodor Bobei
Răspunsul lui Barna când a fost întrebat dacă a făcut vreo plângere penală cuiva într-un caz de corupție
Dan Barna a declarat, joi la Piatra Neamț, întrebat dacă a făcut vreo plângere penală cuiva într-un caz de corupție, că nu a avut astfel de demersuri în justiție.Președintele USR a precizat că o soluție pentru combaterea corupției este implicarea în politică a oamenilor "cinstiți și competenți".

Întrebat dacă, în calitate de absolvent de drept, a făcut vreun demers în justiție împotriva unei persoane, Dan Barna a răspuns: „Schimbarea stă în fiecare dintre noi și există două variante. Există varianta mersului în proces prin cazuri individuale, identificate eventual prin anchete sau cercetări personale. Nu am urmat această cale. Sau există calea cealaltă, în care cred foarte mult și o promovez, a implicării politice”.

Liderul USR a adăugat că implicarea „oamenilor cinstiți și competenți” în politică creștele șansele unei comunități mai degrabă decât condamnarea unui „penal”.

„România se poate repara dacă oameni cinstiți și competenți își asumă să se ridice din confortul vieții și să intre în politică. Aceasta este opțiunea în care cred, pentru că totul e de fapt politică. Gropile din asfalt înseamnă politică, infecțiile din spitale înseamnă politică, manualele de proastă calitate înseamnă politică. Dacă oameni de calitate intră în politică avem o șansă noi toți, nu trimițând la pușcărie un penal sau altul, există organe care se ocupă de aceste cercetări, dar dacă noi toți ne implicăm și creștem calitatea oamenilor din politică, avem o șansă noi toți ca și comunitate”, a mai declarat Barna.

Inchide