Războiul din PSD s-ar putea muta la tribunal. Nicolicea îl acuză pe Geoană că ar fi luat 40.000 de euro să îl excludă de la PSD Mehedinți

Războiul din PSD s-ar putea muta la tribunal. Nicolicea îl acuză pe Geoană că ar fi luat 40.000 de euro să îl excludă de la PSD Mehedinți

Eugen Nicolicea a declarat într-o emisiune, la B1, vineri seară, că Mircea Geoană „l-a dat afară din PSD, contra-cost”. „Pe mine, Mircea Geoană m-a dat afară contra cost, din partid. Dacă mă mai enervează, spun și cine a plătit”, a declarat ministrul pentru Relația cu Parlamentul.

Întrebat ce sumă a luat Mircea Geoană, Eugen Nicolicea a răspuns: „40.000 de euro, pentru a mă înlătura de la ședia organizației de acolo ( Mehedinți, nr) pentru că trebuia să își pună oamenii lui. Așa s-a spus. A spus și la grup, de față cu toată lumea”.

În replică, senatorul Mircea Geoană a declarat pentru MEDIAFAX că luni dimineață îl dă în judecată pe Eugen Nicolicea, pentru insultă și calomnie.

„Pentru mine, reputația mea în spațiul public este un lucru extrem de important. Pe cinste și profesionalism mi-am clădit întreaga carieră și activitate politică și publică. Pentru unii ca Nicolicea, politica se măsoară în bani, tranzacții, trocuri și avantaje financiare. De 5 ani de zile am acceptat fără să reacționez la frustrările permanente ale domnului Nicolicea. (..) Luni dimineață îl dau în judecată. Totul are o limită. Să vii cu astfel de minciuni sfruntate este totalmente inacceptabil. Este cea mai mare invenție și minciună pe care am auzit-o vreodată”, a anunțat Mircea Geoană.

El a precizat că poate să înțeleagă „lunga suită de calomnii și neadevăruri” pe care le-a spus Eugen Nicolicea, cu referire la persoana sa și a adăugat: „De această dată, vreau să fiu extrem de clar: Dacă are întrebări cu privire la modul în care a fost exclus, are un coleg de guvern, pe vicepreședintele de atunci, Liviu Dragnea, care a fost prezent la acea ședință a organizației județene”.

Mircea Geoană a mai anunțat că „banii pe care îi va obține ca daune pentru insultă, calomnie și minciună îi va dona unui ONG, cu o singură condiție: să inventeze un premiu anual pentru «lichelism și
traseism în politică »”.

„Cred că domnul Nicolicea s-ar califica într-un « grup select » de politicieni care pot primi o astfel de etichetă”, a ținut să menționeze Geoană.

Organizația PSD Mehedinți a decis pe 16 octombrie 2009, excluderea lui Eugen Nicolicea din partid. Susținător al aripii Miron Mitrea, Eugen Nicolicea se afla în diverse conflicte cu lideri ai PSD.

Conducerea PSD Mehedinți i-a reproșat lui Nicolicea că a încercat „să saboteze” din interior conducerea partidului și că nu s-a implicat în campania electorală la europarlamentare.

Nicolicea a declarat la acea vreme că decizia organizației Drobeta Turnu Severin de a-l exclude din PSD s-a luat cu încălcarea prevederilor Statutului partidului, fără a i se comunica motivele invocate și a fost pusă în practică de vicepreședintele Ion Toma și un consilier

El a afirmat că decizia de a-l exclude din partid aparține „unei găști” din PSD supărate că prefectul PDL de Mehedinți l-a demis pe Adrian Duicu din funcția de consilier județean pentru afaceri incompatibile cu statul.

Nicolicea a anunțat că își va continua activitatea ca independent, pentru că a fost exclus din PSD „în mod nestatutar”, într-un moment ales de „niște prostănaci și niște guzgani”, care au vrut „să-și facă ei jocurile interne în partid”.

Ulterior, pe 2 noiembrie, Eugen Nicolicea a anunțat în plenul Camerei constituirea grupului parlamentar mixt din Cameră, condus de Gabriel Oprea.

Pe 1 mai 2010, Nicolicea devine membru al noii formațiuni Uniunea pentru Progresul României, partid înființat sub conducerea lui Gabriel Oprea, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu și Neculai Onțanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului