Reacția AmCham, după ce Dragnea a acuzat COMPANIILE STRĂINE că finanțează mișcarea #rezist

Reacția AmCham, după ce Dragnea a acuzat COMPANIILE STRĂINE că finanțează mișcarea #rezist
Publicat: 23/08/2018, 15:39
Actualizat: 29/10/2018, 19:10

„Camera de Comerț Americană în Romania, în numele comunității de afaceri pe care o reprezintă – peste 430 de companii americane, internaționale și românești – respinge acuzațiile tendențiose lansate în spațiul public la adresa companiilor multinaționle și a angajaților acestora”, transmite organizația.

„Așa cum am punctat și cu alte ocazii, astfel de practici erodează încrederea în climatul investițional și alimentează fenomenul de emigrare, deja resimțit puternic de piața muncii, mutând în același timp atenția publică de la prioritățile și vulnerabilitățile prezente și viitoare ale României”, precizează AmCham.

Organizația adaugă că face apel la „responsabilitate în declarații și acțiuni”, din partea decidenților și a celor aflați în funcții publice și la „încetarea discriminării românilor în funcție de angajator”.

„Considerăm că astfel de speculații creează un precedent periculos pentru democrația românească, cu accente de intimidare a mișcării civice și a sectorului privat, cu implicații negative la nivelul mediului de afaceri și al imaginii României în plan extern, afectând încrederea partenerilor externi în capacitatea României de a exercita roluri regionale, precum președinția României la Consiliul Uniunii Europene de anul viitor”, adaugă AmCham.

AmCham România semnalează în comunicat „pericolul unor potențiale abuzuri de putere în relația stat-contribuabili” care pot rezulta dintr-o astfel de poziționare a decidenților.

„Reafirmăm că dreptul la libera exprimare a cetățenilor este un drept câștigat cu mare preț de generațiile anterioare, și care într-un stat european, membru al NATO, ar trebui garantat prin lege și respectat de autorități, în niciun caz blamat sau reprimat”, menționează sursa citată.

„În continuare, AmCham Romania rămâne un partener de dialog de încredere și își exprimă disponibilitatea de a fi un contributor activ, prin expertiza acumulată în rândul membrilor, la procesul de modernizare si îmbunătățire a cadrului legislativ si fiscal din Romania și prin prin promovarea de recomandări și măsuri necesare pentru o dezvoltare economică sustenabilă”, adaugă AmCham.

Președintele PSD Liviu Dragnea a atacat, marți seara, unele companii străine, despre care spunea că se află în spatele mișcării #rezist. Dragnea a susținut că este atacat din cauza măsurilor luate și a faptului că nu este de acord cu metodele folosite de companiile străine prin care acestea nu plătesc toate taxele.

„Finanțează #rezist, mișcări, îi indeamnă pe proprii angajați să meargă la proteste. Acum e mai slabă mișcarea asta. Klaus Iohannis care își dorește – cu ardoare e cuvânt moale, e singurul lui obiectiv pentru protecție personală. Pentru că are bani de dat pe casele pe care le-a luat. El ne ia pe toți de proști. Au început să se investigheze lucrurile. Cu niște șmecherii prin zonă, dintr-o dată casa e a nimănui. Mă rog, e un proces. Sperăm ca justiția să aibă loc să funcționeze”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

„Există un grup de companii mari care au vrut și au și procedat în sensul acesta să aibă câștiguri mari, dar să nu verse la bugetul de stat toate taxele și impozitele. Este vorba de unele multinaționale, este vorba de unele bănci, în sensul că, doar un exemplu, sunt o mulțime de proceduri pe care le folosesc. E discutabil aici. Să zicem că fabric ceva aici în România și eu import de la firma mamă un produs cu valoare neverosimil mai mare și sigur că profitul de aici mi se diminuează, iar profitul la compania mamă crește. Consultanțe, firme de recuperare a datoriilor extrem de mici a unor comapnii care după aia se valorifică la sume mai mari. Eu în continuare spun că eu cred că nu sunt legale și cred că instituțiile statutului au început să investigheze și să taxeze astfel de practici”, a mai spus Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...