Reacția AmCham, după ce Dragnea a acuzat COMPANIILE STRĂINE că finanțează mișcarea #rezist

Reacția AmCham, după ce Dragnea a acuzat COMPANIILE STRĂINE că finanțează mișcarea #rezist
Publicat: 23/08/2018, 15:39
Actualizat: 29/10/2018, 19:10

„Camera de Comerț Americană în Romania, în numele comunității de afaceri pe care o reprezintă – peste 430 de companii americane, internaționale și românești – respinge acuzațiile tendențiose lansate în spațiul public la adresa companiilor multinaționle și a angajaților acestora”, transmite organizația.

„Așa cum am punctat și cu alte ocazii, astfel de practici erodează încrederea în climatul investițional și alimentează fenomenul de emigrare, deja resimțit puternic de piața muncii, mutând în același timp atenția publică de la prioritățile și vulnerabilitățile prezente și viitoare ale României”, precizează AmCham.

Organizația adaugă că face apel la „responsabilitate în declarații și acțiuni”, din partea decidenților și a celor aflați în funcții publice și la „încetarea discriminării românilor în funcție de angajator”.

„Considerăm că astfel de speculații creează un precedent periculos pentru democrația românească, cu accente de intimidare a mișcării civice și a sectorului privat, cu implicații negative la nivelul mediului de afaceri și al imaginii României în plan extern, afectând încrederea partenerilor externi în capacitatea României de a exercita roluri regionale, precum președinția României la Consiliul Uniunii Europene de anul viitor”, adaugă AmCham.

AmCham România semnalează în comunicat „pericolul unor potențiale abuzuri de putere în relația stat-contribuabili” care pot rezulta dintr-o astfel de poziționare a decidenților.

„Reafirmăm că dreptul la libera exprimare a cetățenilor este un drept câștigat cu mare preț de generațiile anterioare, și care într-un stat european, membru al NATO, ar trebui garantat prin lege și respectat de autorități, în niciun caz blamat sau reprimat”, menționează sursa citată.

„În continuare, AmCham Romania rămâne un partener de dialog de încredere și își exprimă disponibilitatea de a fi un contributor activ, prin expertiza acumulată în rândul membrilor, la procesul de modernizare si îmbunătățire a cadrului legislativ si fiscal din Romania și prin prin promovarea de recomandări și măsuri necesare pentru o dezvoltare economică sustenabilă”, adaugă AmCham.

Președintele PSD Liviu Dragnea a atacat, marți seara, unele companii străine, despre care spunea că se află în spatele mișcării #rezist. Dragnea a susținut că este atacat din cauza măsurilor luate și a faptului că nu este de acord cu metodele folosite de companiile străine prin care acestea nu plătesc toate taxele.

„Finanțează #rezist, mișcări, îi indeamnă pe proprii angajați să meargă la proteste. Acum e mai slabă mișcarea asta. Klaus Iohannis care își dorește – cu ardoare e cuvânt moale, e singurul lui obiectiv pentru protecție personală. Pentru că are bani de dat pe casele pe care le-a luat. El ne ia pe toți de proști. Au început să se investigheze lucrurile. Cu niște șmecherii prin zonă, dintr-o dată casa e a nimănui. Mă rog, e un proces. Sperăm ca justiția să aibă loc să funcționeze”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

„Există un grup de companii mari care au vrut și au și procedat în sensul acesta să aibă câștiguri mari, dar să nu verse la bugetul de stat toate taxele și impozitele. Este vorba de unele multinaționale, este vorba de unele bănci, în sensul că, doar un exemplu, sunt o mulțime de proceduri pe care le folosesc. E discutabil aici. Să zicem că fabric ceva aici în România și eu import de la firma mamă un produs cu valoare neverosimil mai mare și sigur că profitul de aici mi se diminuează, iar profitul la compania mamă crește. Consultanțe, firme de recuperare a datoriilor extrem de mici a unor comapnii care după aia se valorifică la sume mai mari. Eu în continuare spun că eu cred că nu sunt legale și cred că instituțiile statutului au început să investigheze și să taxeze astfel de practici”, a mai spus Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul atentatului asupra lui Trump, pas cu pas. Ce a făcut Thomas Crooks în ultimele...
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru...
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea...
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă...
Cum arăta Shannen Doherty înainte de a muri: ultimele imagini cu actrița! Avea doar 53...
Cât costă îngheţata-colivă, desertul care a reuşit să fie mai comandată decât amandina sau savarina
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să...
RO-ALERT de furtună puternică și grindină în București! Ce alte zone ale țării sunt vizate...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Amenzi pentru șoferii prinși fără ITP! Când trebuie să facem Inspecția Tehnică?
Elon Musk promite 45 de milioane de dolari pe lună pentru alegerea lui Trump
GREȘEALA pe care o facem cu toții la AERUL condiționat! De fapt, nu este bine...
Proprietarii de terenuri vor fi verificați. Românii vor fi controlați până pe 11 octombrie
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
„Înnebunea dacă nu se întâmpla”. Imagini „fierbinți” la Insula Iubirii. S-au ascuns în baie, dar...
Cine a fost primul, oul sau găina? Oamenii de știință au găsit răspunsul la cea...
Ce spune Elena Merișoreanu despre căsnicia ei? Cum a reacționat artista când a aflat că...
Mai mulți copii și aduți s-au intoxicat cu clor într-o piscină dintr-un hotel de lux...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Un nou spray nazal pentru Alzheimer elimină toxinele din neuroni